15.5 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024

Scurte stiri

Locuri de munca pentru jandarmi


Inspectoratul Judetean de Jandarmi „Tudor Vladimirescu“ Gorj angajeaza din nou jandarmi pe baza de contract. Cei care doresc sa ocupe unul dintre cele doua posturi disponibile in prezent pot sa isi depuna dosarele pina vineri, la ora 14.00, la sediul institutiei, situat in Tirgu Jiu, strada Calea Bucuresti, nr. 9 bis. Relatii suplimentare se pot obtine la telefoanele 0253/213.523 sau 213.524, interior 119. (E.M.)


Un psihopat gol pusca i-a terorizat pe angajati


Salariatii Primariei din localitatea vilceana Budesti au tras o sperietura zdravana zilele trecute. Un bolnav psihic, aflat in stare de ebrietate, a intrat in incinta institutiei, dupa care a amenintat si injurat toti angajatii. Pentru a-i impresiona, Liviu N. s-a dezbracat, raminind gol pusca. Barbatul a sechestrat personalul timp de o ora, motivul fiind acela ca avea nevoie urgent de bani. „Nu este prima oara cind se intimpla incidente de acest gen, dar nimeni nu a luat nici o masura concreta. Liviu N. este un tip bine facut, atletic si daca iti da un pumn te face praf. In timpul in care individul a stat in primarie, activitatea a fost blocata, iar unii angajati s-au inchis de frica intr-o incapere“, a declarat Constantin Oprescu, viceprimarul din Budesti. Pina acum, Liviu N. a mai fost internat in unitati speciale din cauza tulburarilor psihice. Dupa ultima isprava, barbatul a fost luat de fortele de ordine si internat la Sectia de psihiatrie a Spitalului Municipal nr. 2 din Rimnicu Vilcea. Se pare insa ca, la numai citeva ore, bolnavul a reusit sa scape si s-a intors acasa. (A.B.)


Firme vilcene, amendate pentru incalcarea normelor de constructie


Societatile SC Oltcarn SA si Distrigaz au fost amendate zilele trecute de autoritatile locale pentru nerespectarea grafica a unor lucrari de constructie care se desfasoara pe raza municipiului Rimnicu Vilcea. In urma controalelor efectuate de inspectorii zonali, SC Oltcarn SA s-a ales cu amenda de 40 de milioane de lei vechi, pentru nerespectarea lucrarilor efectuate in cartierul Traian, la blocurile 15-16, iar societatea Distrigaz a primit o amenda de 25 de milioane de lei vechi, pentru nerespectarea unor lucrari efectuate in zona centrala, pe strada Stirbei Voda, in urma carora terenul nu a fost adus la forma initiala, firma incalcind graficul de sol. (L.P.)


Cursuri gratuite pentru directori


Managerii din Craiova, Isalnita si Filiasi pot participa in lunile octombrie – noiembrie la un seminar organizat de Camera de Comert si Industrie (CCI) Oltenia, in cadrul proiectului „Formare in Administrarea Afacerilor“, referitor la semnatura electronica, finantat de Uniunea Europeana prin Programul PHARE 2002. Seminarul se adreseaza in special femeilor, iar participantii vor afla cum si unde se poate utiliza semnatura electronica, precum si modalitatile de emitere, suspendare si revocare a certificatului. De asemenea, CCI Oltenia organizeaza in aceeasi perioada cursuri privind simularile decizionale in afaceri adresate personalului cu functii de conducere in cadrul societatilor comerciale si regiilor autonome din cele trei localitati. (V.T.)


Podul de la Sirsca este avariat


In urma inundatiilor din acest an, podul de la Sirsca, mijloc de legatura pentru sase localitati cu restul judetului, este avariat. O comisie de experti incearca sa estimeze gradul de avarie si posibilitatile de refacere. Pina cind specialistii vor stabili „diagnosticul“, pe podul de la Sirsca se va circula cu o viteza de 10 km/ora. (M.D.)


13.000 ha de perdele de protectie, pina in 2010


Pina la sfirsitul anului 2010, judetul Dolj va trebui sa infiinteze perdele de protectie pe 13.000 ha de teren. Perdelele vor fi amplasate cu predilectie pe versanti si in nordul judetului, in 27 de localitati. Toate cheltuielile vor fi suportate de la bugetul statului, iar in acest an vor demara lucrarile pentru primele 5.000 ha. Prefectul de Dolj, Nicolae Giugea, recunoaste ca taierea padurilor a devenit „un sport national“, iar o parte din nenorocirile pe care le-au adus inundatiile din acest an se datoreaza si lipsei suprafetelor impadurite. Pentru ducerea la indeplinire a programului national de impadurire s-a creat, la nivel de judet, un comandament judetean care va urmari realizarea tuturor etapelor programului. (M.D.)


Proiectele de reabilitare a drumurilor comunale, ramase in urma


Sapte comune din judetul Dolj au beneficiat de fonduri europene din proiectul PDAR, pentru reconstructia drumurilor. La Urzuta, Breasta, Bulzesti, Murgasi, Grecesti, Seaca de Padure si Virvoru de Jos lucrarile de executare au fost cistigate de societatea Marsilva din Slatina care ar trebui sa lucreze concomitent in toate cele sapte comune. „Eu am informat si ministerul ca societatea Marsilva nu poate lucra concomitent in sapte comune. Intirzierile mari de la termenele la care trebuia terminate tronsoanele se datoreaza faptului ca nu au suficienta forta. Ei o sa spuna ca nu au putut termina lucrarile din cauza ploilor, dar nu este asa“, a spus prefectul Nicolae Giugea. (M.D.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS