20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRomânia va intilni SUA

România va intilni SUA

România a avut ghinion la tragerea la sorti a adversarei din primul tur al Grupei Mondiale a Cupei Davis, efectuata ieri, la Paris. Hanescu, Pavel si compania trebuie sa intilneasca, in perioada 10-12 februarie 2006, in deplasare, una dintre favoritele la cistigarea trofeului, formatia Statelor Unite. Celelalte meciuri din primul tur al Grupei Mondiale sint urmatoarele: Austria – Croatia, Argentina – Suedia, Belarus – Spania, Elvetia – Australia, Germania – Franta, Olanda – Rusia, Chile – Slovacia.


SUA a pierdut in acest an in primul tur al Grupei Mondiale, pe teren propriu, in fata Croatiei, scor 2-3, americanii reusind o astfel de contraperformanta doar de sase ori in ultimii 24 de ani. De remarcat ca, dupa ce i-a eliminat pe americani, Croatia a trecut si de echipa României, dupa o victorie cu 4-1, obtinuta la Split. SUA a revenit in Grupa Mondiala dupa ce a invins, la baraj, la sfirsitul saptaminii trecute, echipa Belgiei, cu scorul de 4-1.


Statele Unite au cistigat de 31 de ori Cupa Davis, primul succes datind din 1900, in prima editie a competitiei, iar ultimul din 1995, cind SUA a invins in finala echipa Rusiei, scor 3-2. In schimb, România nu are in palmares nici o victorie in fata americanilor, in cele cinci intilniri din Cupa Davis, dintre care trei in finala, in 1969, 1971 si 1972.


Ultima infringere a tricolorilor s-a inregistrat la Sala Polivalenta din Bucuresti, in 1984, scor 0-5, in primul tur al Grupei Mondiale, echipa României fiind formata atunci din Ilie Nastase si Florin Segarceanu, in timp ce pentru americani au jucat Jimmy Connors, John McEnroe si Peter Fleming.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS