6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Vreau sa cistig doua medalii la Mondiale“

„Vreau sa cistig doua medalii la Mondiale“

Catalina Ponor se pregateste la Constanta dupa desfiintarea lotului olimpic de gimnastica feminina. Sportiva româna sustine ca ca se simte mult mai bine acasa decit la lotul olimpic si ca respecta intocmai programul de antrenament stabilit cu tehnicianul Matei Stanei. Tripla campioana olimpica de la Atena efectueaza zilnic doua antrenamente in Sala din cadrul Complexului Tomis.


„Ma simt foarte bine acasa. Sint inconjurata de familie, de toti cei care imi vor binele. Acest sistem cu pregatire centralizata a fost bun o perioada de timp. Eu ma simt foarte bine in aceste conditii, pregatindu-ma cu antrenorul Stanei. Acum pot sa fac ce vreau, dar bineinteles cu unele restrictii. De altfel am stabilit unele lucruri. Am un mic program pe care trebuie sa-l respect, ca sa pot sa-mi revin“, a spus Ponor.


Catalina Ponor: „Pot obtine rezultate de exceptie“


Catalina Ponor a afirmat ca vrea sa cistige doua medalii la Campionatele Mondiale care se vor desfasura in acest an. „Imi doresc sa cuceresc medalia de aur la birna la Campionatele Mondiale din acest an si o alta medalie, indiferent de culoare, in concursul de la sol. Ma pregatesc pentru Campionatele Nationale, unde cred ca pot sa cistig fara probleme aurul la birna. Eu vreau sa demonstrez ca si fara pregatirea centralizata se poate lucra, se poate cistiga si chiar obtine rezultate de exceptie“, a spus Ponor.


Matei Stanei: „Sint intr-o situatie delicata“


Matei Stanei, antrenorul gimnastei Catalina Ponor, a spus ca este destul de dificil de recuperat perioada in care eleva sa nu s-a antrenat corespunzator. „Sint intr-o situatie delicata. Catalina nu a facut o pregatire asa cum ar fi trebuit dupa Olimpiada. Incerc sa o readuc la parametrii fizici specifi marii performante. O incercare foarte grea. Pentru mine este dificil, deoarece s-a produs o ruptura, iar in ultima perioada nu s-a pregatit asa cum ar fi trebuit“, a afirmat Stanei.


Tehnicianul a precizat ca sportiva a slabit deja un kilogram, fara sa fie constrinsa. „Catalina a inceput sa lucreze si fara constringeri, a slabit un kilogram. Cred ca pregatirea centralizata este buna doar inainte de marile competitii. Mai ales pentru sportivele cu mare personalitate, asa cum este Catalina. Sportivele la aceasta virsta au nevoie de o mai mare libertate, au nevoie sa dea mai mult din proprie initiativa. De exemplu, eu i-am dat libertate Catalinei. I-am spus ca este profesionista si sa se comporte ca atare. De cind este acasa nu am auzit ca s-a dus la discoteca sau mai stiu eu unde. Are un program si ne consultam permanent“, a spus antrenorul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS