9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNedelea a parasit Universitatea

Nedelea a parasit Universitatea

• Fostul fotbalist al echipei Apulum Alba Iulia s-a transferat la Pandurii Tirgu Jiu • Mai multi jucatori ai Stiintei doresc sa ajunga sub comanda lui Sandoi


Mai multi jucatori de la Universitatea Craiova i-au contactat pe oficialii „pandurilor“ si si-au exprimat dorinta sa se alature echipei lui Sandoi, nemultumiti de conditiile de la gruparea patronata de Adrian Mititelu. Presedintele Marin Condescu a declarat ca si-a dat acordul pentru transferul lui Adi Nedelea, de la Apulum Alba Iulia, care s-a pregatit in ultimul timp cu Ovidiu Stinga. Nedelea nu va face deplasarea in Italia, ci se va alatura divizionarei B Minerul Motru, cu care va pleca in cantonamentul de la Predeal, pina la revenirea in tara a „pandurilor“.


„Pandurii“ au ajuns in Italia


Dupa un drum obositor de peste 20 de ore, echipa Pandurii Tirgu Jiu a ajuns cu bine in statiunea italiana San Pellegrino, locul in care isi desfasoara cantonamentul de pregatire elevii lui Sandoi, care sint supusi la doua antrenamente zilnic. In primele zile, fotbalistii gorjeni au program de pregatire fizica, fiind nevoiti sa alerge intre trei si zece kilometri. Nica a intrat in programul echipei si se pregateste cot la cot cu colegii, dupa ce in tara a fost menajat de catre antrenori, evitind jocul cu mingea dupa operatia la ligamentele incrucisate suferita in urma cu un an.


Simbata este perfectat primul amical in compania unei selectionate regionale de amatori din Moena, cu care fotbalistii lui Sandoi s-au intilnit si anul trecut. Cu ocazia acestei verificari, vor fi testati si trei jucatori propusi de impresarul italian Roberto Barbagallo, dar si fundasul ucrainean Stepanov Andry, daca va obtine viza de Italia. Andry este propus de catre Vivi Rachita si are referinte bune de la Ionut Pirvu, fiind colegi la formatia de prima liga din Ucraina, Tavria. Domocos nu a dat inca un raspuns, in timp ce Armel se pregateste cu Silviu Lung la Minerul Motru pina obtine viza de Italia. Gorjenii incearca perfectarea a inca doua amicale cu doua formatii din Serie B prin intermediul aceluiasi impresar Barbagallo, iar pe 16 iulie vor parasi statiunea italiana si isi vor muta cartierul general la Kaprun, in Austria.


Au luat banii pentru promovare


Dupa ce denominarea leului a intirziat achitarea primelor de promovare, oficialii „pandurilor“ au reusit sa se tina de promisiune si sa achite datoria inainte de plecarea fotbalistilor in Italia. Banii au fost virati pe card, sumele fiind calculate in functie de aportul fiecarui jucator la promovare. Fotbalistii au primit un procent din prima de 5.000 de euro in functie de timpul efectiv jucat pe parcursul campionatului, baremul maxim impus de antrenori fiind de 1.750 de minute. Doar sase jucatori – Bogoi, Vancea, Buia, Radoi, Trofin si Ursu – au reusit sa se incadreze in cele 1.750 de minute si iau integral prima de promovare. Desi a venit la inceputul returului si a jucat doar in 14 meciuri, Buia a fost prevazator si si-a negociat in contractul semnat cu Pandurii sa beneficieze de toata prima in cazul in care echipa promoveaza.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS