20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPiturca este in criza de solutii

Piturca este in criza de solutii

Singurul meci de verificare pe care nationala României il va sustine inaintea confruntarilor de la Rotterdam, cu Olanda (4 iunie), si de acasa, cu Armenia (8 iunie), din preliminariile CM 2006, va avea loc saptamina viitoare, pe 24 mai, pe stadionul „Municipal“ din Bacau, unde tricolorii vor intilni reprezentativa Republicii Moldova. Testul este mai mult pentru jucatorii din tara, nationala evoluind sub titulatura de echipa B, motiv pentru care selectionerul Victor Piturca nu a convocat decit doi „stranieri“, Bogdan Lobont si Razvan Cocis, primul pentru ca are nevoie de meciuri dupa ce Ajax l-a trecut pe linie moarta, celalalt pentru ca a avut evolutii bune la tineret si, in plus, joaca in campionatul din Moldova.


In privinta lui Lobont, acesta va ajunge la lot doar daca nu va fi oprit miine in lotul lui Ajax pentru meciul cu FC Groningen. Situatia goal-keeper-ului român la formatia „lancierilor“ este una delicata, la fel ca si cea a coechipierului sau Nicolae Mitea. Cei doi sint lasati pe dinafara la echipa de club in mod intentionat, pentru a nu fi in forma in vederea disputei cu Olanda, care, pentru gazde, constituie o sansa mare de a-si aconta primul loc in grupa. De altfel, Piturca a precizat ca s-ar putea ca „Bambi Boy“ sa nu joace la Rotterdam. „Am vorbit cu Mitea si mi-a spus ca a avut o discutie cu antrenorul sau. I s-a raspuns ca deocamdata va fi doar rezerva si ca sa-si vada de treaba ca va juca. E ciudat insa, pentru ca el nu a jucat la Ajax nici inainte de partida cu Olanda de la Bucuresti, iar antrenorul ii spune ca o sa joace din nou, dar nu acum. Iar Lobont nu a fost lasat zilele astea sa joace nici la echipa a doua. Nu sint sigur ca din aceasta cauza nu joaca, dar noi asa banuim“, a explicat tehnicianul.


Probleme cu flancul sting


Cea mai mare problema a selectionerului inaintea meciurilor oficiale cu Olanda si Armenia este gasirea unui inlocuitor pentru Razvan Rat. „Postul de fundas stinga ma ingrijoreaza cel mai mult pentru ca Rat nu poate sa joace cu Olanda. O solutie ar fi Gigel Coman, care chiar daca nu evolueaza pe acest post il voi incerca in meciul cu Moldova. De asemenea, despre Pompiliu Stoica am auzit lucruri bune, joaca titular meci de meci. Domnul Apolzan va merge la Moscova sa il urmareasca“, a precizat Victor Piturca.


Selectionerul României a mai mentionat ca nu va convoca nici un jucator de la FCM Bacau, cu toate ca nationala va juca acolo, in schimb a apelat la un jucator de la ultima clasata, este vorba despre mijlocasul Universitatii, devenit intre timp al lui Dinamo, Mihaita Plesan. „Claudiu Niculescu si Pascovici fac parte din lot. Niculescu a fost mereu in atentia mea asa ca nu ar trebui sa fie o surpriza. In rest, voi chema si jucatori cu state vechi, dar mai mult dintre cei care nu prea au frecventat echipa nationala, pentru a gasi solutii pentru posturile deficitare“, a spus Piturca, care a convocat si doi jucatori reveniti dupa mai multe luni de inactivitate, stelistul Florentin Dumitru si rapidistul Daniel Niculae.


„Nu voi chema insa nici un jucator de la Bacau, chiar daca disputam acest amical acolo. Numai cind jucam in Giulesti o sa iau de la Rapid. In lot pot sa mai spun ca se afla un jucator si de la echipa care in prezent se afla pe ultimul loc in clasament“, a completat selectionerul.


Mutu revine cu Olanda


Victor Piturca a tinut sa precizeze ca Adrian Mutu va fi convocat la echipa nationala pentru meciul cu Olanda, chiar daca nu va juca la Juventus: „Il voi convoca oricum pe Mutu, pentru ca el este un fotbalist foarte valoros. La fel voi face si cu Lobont si Mitea. Eu am discutat cu Mutu si mi-a spus ca spera sa joace in ultimul joc din campionat al lui Juventus si ca este pregatit fizic si psihic sa intre pe teren. Capello i-a garantat ca va fi pastrat la Juventus si din sezonul urmator“. Situatia lui Cristi Chivu, accidentat duminica in derbiul AS Roma – Lazio, nu il ingrijoreaza pe Piturca. „A fost mai mult o sperietura, nu e nimic grav. El este bine acum si sper sa joace in etapa viitoare“, a explicat tehnicianul.


In ceea ce il priveste pe mijlocasul lui Dinamo Kiev, Tiberiu Ghioane, Victor Piturca a fost ferm si a afirmat ca nu il va mai convoca la lot daca se adevereste faptul ca a spus ca la echipa nationala sint „mutre dubioase“. „Este grav daca a spus asta si nu va mai fi convocat. Dar mie imi este greu sa cred ca a zis ca sint mutre sau figuri dubioase la lot. Noi am incercat sa dam de el la telefon, dar nu a raspuns. Sigur ca nu este normal ca el sa se ascunda asa, este obligatia jucatorilor sa raspunda la telefon cind sint cautati. Dar pe Tibi il cunoaste toata lumea, se stie ca are un comportament diferit. El trebuie sa inteleaga faptul ca eu nu am spus niciodata ca el este vinovat de infringerea cu Olanda de la Bucuresti“, a subliniat Piturca.


Lotul pentru amicalul cu Moldova


Iata cei 18 fotbalisti convocati de Victor Piturca pentru amicalul dintre selectionata divizionara a României si reprezentativa Republicii Moldova: Bogdan Lobont (Ajax Amsterdam), Danut Coman (Rapid) – portari, Cosmin Contra, Gigel Coman (ambii Poli Timisoara), Mirel Radoi, Sorin Ghionea (ambii Steaua), Vasile Maftei (Rapid), Cosmin Pascovici (Farul) – fundasi, Razvan Cocis (Sheriff Tiraspol), Florentin Dumitru, Dorinel Munteanu, Nicolae Dica (toti Steaua), Mihaita Plesan („U“ Craiova), Ovidiu Petre ( Poli Timisoara), Stefan Grigorie (Dinamo) – mijlocasi, Claudiu Niculescu (Dinamo), Daniel Niculae (Rapid) si Ionut Mazilu (Sportul) – atacanti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS