17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTricolorele au cucerit titlul european

Tricolorele au cucerit titlul european

Echipa feminina de tenis de masa a României a reusit marti seara sa cucereasca al treilea titlu european, impunindu-se in fata Croatiei cu scorul de 3-2, la competitia care a avut loc la Aarhus, in Danemarca. De doua ori campioana continentala pe echipe, dupa titlurile cucerite la Stuttgart (1992) si Zagreb (2002), România, cu Mihaela Steff, Otilia Badescu si Adriana Zanfir in mare forma, a trecut de croate, care o aveau in echipa pe Tamara Boros, cea mai buna jucatoare din Europa.


Steff a inceput excelent disputa si a asigurat primul punct României dupa un sec 3-0 cu Cornelia Vaida, jucatoarea nascuta la Tirgu Mures si care a imbracat la juniori tricoul nationalei. In cel de-al doilea meci, campioana Europei en-titre, la simplu, Otilia Badescu, a trebuit sa se recunoasca invinsa in fata lui Boros, care a dovedit de ce este singura europeanca din top 5 mondial. Desi era favorita, Adriana Zanfir s-a pierdut in meciul trei, in fata Sandrei Paovici, comitind citeva greseli care au facut ca Paovici, spre surprinderea sa, sa aduca Croatia in avantaj, 2-1. In acel moment, toate sperantele stateau din nou in Mihaela Steff. In meciul patru, adversara lui Steff era prietena ei Tamara Boros, cea cu care a cistigat nenumarate medalii la dublu, dar care o si cunostea foarte bine.


A fost un joc maraton, cu Boros mereu la conducere, dar românca a egalat de fiecare data. In setul decisiv, Mihaela a revenit de la 2-5 si a cistigat cu 11-8. Meciul pentru cucerirea titlului a opus, practic, doua românce, Otilia Badescu si Cornelia Vajda, prima impunindu-se cu 14-12, 11-5 si 11-7, si facind ca trofeul sa revina in România. In sferturi, fetele trecusera de Germania (3-1), pentru ca in semifinale sa depaseasca fara probleme Slovenia (3-0).


Baietii au ramas cu bronzul


La Europenele de la Aarhus, o comportare excelenta a avut si echipa masculina de tenis de masa. Baietii au intrat in istorie dupa ce au reusit sa invinga, in sferturi, cu scorul de 3-1, reprezentativa Germaniei, nimeni alta decit finalista ultimelor trei editii ale CE. In componenta Andrei Filimon, Adrian Crisan si Constantin Cioti, echipa tricolora avea deja asigurata medalia de bronz, ultima performanta de acest gen datind din anul 1958. Baietii nu au reusit insa sa ajunga si in finala, fiind invinsi, in penultimul act al competitiei, de Danemarca, reprezentativa tarii gazda, cu scorul de 3-2. Adrian Crisan, vedeta echipei noastre, a obtinut ambele puncte, trecind cu 3-0 de Allen Bentsen si cu 3-2 de Michael Maze. La 2-2, Andrei Filimon a pierdut partida decisiva cu Bentsen (1-3), iar România a trebuit sa se multumeasca doar cu medalia de bronz, o performanta oricum remarcabila pentru tenisul de masa masculin românesc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS