16.7 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăSportJose Mourinho a inceput „colectia engleza“

Jose Mourinho a inceput „colectia engleza“

Chelsea Londra a cistigat Cupa Ligii Angliei, dupa ce a invins duminica, pe stadionul „Millenium“ din Cardiff, detinatoarea trofeului, Liverpool, cu 3-2, dupa prelungiri. Pentru londonezi au marcat Gerrard (’79-autogol), Drogba (‘107) si Kezman (‘112), golurile „cormoranilor“ fiind semnate de Riise (‘1) si Nunez (‘113). Cei doi manageri, Mourinho si Benitez, s-au infruntat pentru obtinerea primului lor trofeu in fotbalul din Albion, iar cistig de cauza a avut cel poreclit „Ze“. Dupa titluri nationale cu Porto, Cupe si Supercupe ale Portugaliei, Liga Campionilor, Mourinho a inceput sa colectioneze trofee si pe pamint britanic.


Rafa Benitez l-a lasat pe banca pe Milan Baros si i-a dat credit lui Kewell, revenit recent dupa o accidentare, iar Liverpool a deschis scorul dupa numai 45 de secunde prin norvegianul Riise, aflat la a doua reusita in cinci zile. Cel care a trimis meciul in „extra-time“ cu numai 11 minute inainte de final a fost chiar capitanul Gerrard, care a marcat in propria poarta. Fanii lui Chelsea au scandat ironic minute in sir numele vedetei lui Liverpool, care se afla in fruntea listei de achizitii a lui Mourinho din vara aceasta. „Dupa ce am pierdut o finala in care am inscris in propria poarta, pot spune ca am avut o zi oribila“, a spus dupa meci cel mai iubit jucator de pe „Anfield Road“. „Nu trebuie sa se simta vinovat de infringere. Steven a fost cel mai bun jucator al nostru in acest sezon, dar oricine greseste la un moment dat. A fost ghinionist“, si-a aparat coechipierul portarul Jerzy Dudek, acuzat si el de gafa din meciul cu Leverkusen, in optimile Ligii Campionilor.


Dupa autogolul lui Gerrard, Jose Mourinho a fost trimis in tribune de arbitru, care a considerat ca „Ze“ le-a facut semn fanilor adversi sa „lase ciocul mic“, desi portughezul pretinde ca nu spectatorilor li s-a adresat gestul respectiv. „Nu am nimic cu fanii lui Liverpool, pe care ii respect. Acel semn care a insemnat «mai taceti din gura» se adresa presei engleze. S-a facut prea mare caz in ziare dupa ce am pierdut doua meciuri la rind. Nu simt nici un fel de presiune, intrucit nu am nimic de demonstrat in Anglia, tara in care activeaza un singur campion european in afara de mine, Alex Ferguson“, s-a descarcat Mourinho in stilu-i caracteristic. De altfel, directorul lui Chelsea, Peter Kenyon, a afirmat imediat dupa ce portughezul a adus primul trofeu pentru „albastri“ ca Mourinho va ramine „cel putin inca zece ani“ pe „Stamford Bridge“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS