16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCehia si Olanda au cu ce

Cehia si Olanda au cu ce

Echipa care a invins România cu 1-0 in actuala campanie pentru Mondialul din Germania, reprezentativa Cehiei, a maturat pe jos cu formatia care in urma cu trei ani ne elimina din barajul pentru CM din 2002, Slovenia, chiar la Ljublijana. Cehia a invins cu 3-0 si a ratat alte sapte mari ocazii de gol, demonstrind ca are potential si fara „Balonul de Aur“ din 2003, Pavel Nedved. Selectionerul ceh Karol Bruckner nu i-a avut la dispozitie nici pe Ujfalusi, Rosicky, Galasek si Poborsky, dar nu au lipsit cei doi atacanti de baza ai sai, Baros si Koller. Tehnicianul ceh si-a permis si citeva experimente in linia mediana, care au dat rezultate. Dupa ce Koller a deschis scorul, jucatorul care a umilit in toamna nationala lui Nicolae Manea, Tomas Jun, a marit avantajul, iar mijlocasul lui Slovan Liberec, Polak, a stabilit scorul final cu un sut de la distanta.


Olanda II, egala Angliei


Urmatoarea adversara a României in preliminariile Campionatului Mondial din Germania 2006, Olanda, a terminat la egalitate, 0-0, meciul amical cu Anglia disputat pe „Villa Park“ din Birmingham. Selectionerul „Portocalei mecanice“, Marco Van Basten, s-a declarat multumit de maniera in care jucatorii sai s-au aparat in vederea partidei cu tricolorii, de pe 26 martie, pe stadionul „Giulesti – Valentin Stanescu“.


„Anglia are o echipa buna, experimentata. Noi eram curiosi sa vedem daca sintem capabili sa ne aparam bine impotriva lor, avind in vedere ca au atacanti rapizi si mijlocasi care paseaza foarte bine. Sint multumit de maniera in care ne-am aparat, aceasta ne da multe posibilitati in vederea meciului cu România“, a spus Van Basten. Selectionerul Olandei considera ca Roy Makaay trebuie sa accepte sa evolueze pe partea stinga a liniei ofensive, alaturi de jucatorii lui Feyenoord, Castelen si Kuyt, desi nu este o postura obisnuita pentru el.


Fara Van Hoojdonk, Van Nistelrooy, Robben, Davids si Cocu, selectionerul Van Basten a mizat pe citiva debutanti de la surpriza campionatului olandez, AZ Alkmaar, si a utilizat urmatoarea formula: Van der Sar – Kromkamp, Mathijsen, Boulahrouz, Van Bronckhorst – Landzaat, Heitinga (’62 Van Bommel), Van der Vaart – Castelen (’64 Yildirim), Kuijt, Makaay.


O alta adversara a României in preliminariile CM, Finlanda, a cistigat meciul amical disputat in Cipru, contra tarii gazda, cu 2-1 prin golurile lui Roiha (’68, ’70), respectiv Okkarides (’24)


Macedonia s-a impiedicat iar de Andorra


Desi in aceste preliminarii a scos un egal pe teren propriu cu Olanda, reprezentativa Macedoniei nu a iesit deloc bine din dubla disputa contra minusculei Andorra. In tur, echipa principatului a produs un adevarat soc european, reusind sa cistige cu 1-0, dar acel rezultat a fost confirmat miercuri la Skopje, unde Macedonia si Andorra au terminat la egalitate, scor 0-0. Este primul punct obtinut in deplasare de Andorra in scurta sa istorie in competitiile internationale.


In clasamentul grupei I, lider ramine Olanda cu 10 puncte (4 jocuri), urmata de România, cu acelasi numar de puncte, dar din cinci partide, Finlanda (9p, 5j), Cehia (9p, 4j), Macedonia (5p, 6j), Andorra (4p, 5j) si Armenia (1p, 5j).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS