5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDezinteres pentru viitorul fotbalului gorjean

Dezinteres pentru viitorul fotbalului gorjean

Incepind din acest an, cluburile sportive care inscriu echipe de juniori in competitiile patronate de Federatia Româna de Fotbal (FRF) sint obligate sa aiba angajati antrenori posesori ai „licentei B“. In judetul Gorj sint 13 antrenori care poseda aceasta calificare, deci pot pregati echipe de copii si juniori. O mare parte dintre acestia sint profesori de sport, majoritatea fiind angajati la Liceul cu Program Sportiv Tirgu Jiu sau la alte institutii de invatamint. Scolile de fotbal si cluburile care doresc sa se inscrie in competitiile oficiale vor fi nevoite sa angajeze posesori ai licentei care sa stea pe banca de rezerve in timpul jocurilor. Dintre cele doua scoli private de fotbal din Tirgu Jiu, una singura are antrenor calificat, Luceafarul, unde activeaza Constantin Frimu. Scoala de fotbal Rostramo a avut rezultate bune sezonul trecut, calificindu-se cu doua grupe de copii la turneul zonal, dar nici unul dintre tehnicieni nu este abilitat pentru munca cu copii.


Au dat afara singurul antrenor calificat


La Pandurii Tirgu Jiu situatia este dramatica din acest punct de vedere. Cei peste 200 de copii care se pregatesc la centrul de juniori risca sa nu fie angrenati in nici o competitie oficiala in acest an. Antrenorii lor nu au dreptul sa stea pe banca de rezerve sau in incinta terenului. Arbitrii sint obligati sa verifice inaintea inceperii partidei documentele care atesta calificarea. Singurul antrenor calificat al centrului de copii si juniori de la Pandurii, Constantin Andriuca, a fost disponibilizat dupa restructurarea societatii Olservmin, unde semna statul de plata si este in prezent somer, in timp ce ceilalti cinci antrenori fara pregatire au fost pastrati. Un alt antrenor posesor al „licentei B“ care a activat anul trecut la Pandurii, Nicolae Bacanaru, a renuntat la fotbal si a ales sa predea schiul, fiind la Predeal in acesta perioada.


Vicepresedintele „pandurilor“, Viorel Temelescu, a spus ca este la curent cu aceste probleme si se vor lua masuri dupa sedinta cu responsabilii de la sectorul juvenil. Timpul este insa adversarul „pandurilor“, deoarece pina la sfirsitul acestei luni se fac inscrieri pentru „Cupa Departamentului copii si juniori“, o competitie care vrea sa ofere activitate echipelor de juniori A si B pe perioada vidului competitional creat prin revenirea la sistemul de desfasurare toamna-iarna.


Presedintele Condescu nu este interesat de sectorul juvenil


Daca in sezonul trecut, doi tineri jucatori, Cazacu si Jianu, au atras atentia antrenorului Emil Sandoi, in acest campionat nici un produs al centrului de copii si juniori nu si-a facut loc in lotul candidatei la promovare. Sandoi a testat la sfirsitul turului cinci juniori, insa nici unul nu l-a multumit. Centrul de copii si juniori de la Pandurii nu a dat nici un produs in ultimii ani care sa se impuna macar in Divizia B. Vina nu apartine in exclusivitate antrenorilor, cit conducerii clubului, presedintele Condescu nefiind interesat de sectorul juvenil, el preferind sa „importe“, evident cu bani, tineri jucatori, exemplele lui Paris (Gaz Metan Medias) si Petrisor (Faur Bucuresti) fiind elocvente.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS