7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAlin Stoica a semnat cu Siena

Alin Stoica a semnat cu Siena

In ultima zi a perioadei de mercato in campionatele europene, luni 31, ianuarie, mijlocasul român Alin Stoica si-a gasit echipa. Fostul jucator al lui Anderlecht si FC Bruges a semnat o intelegere pina la finalul actualului sezon, cu optiune de prelungire inca un an, cu formatia italiana Siena, ocupanta locului 18 in Serie A.


„Vreau sa demonstrez ca mai am ceva de spus in fotbal si nu m-am ratat, asa cum mi-au prezis unii. Imi doream nespus sa ajung in Italia si sper sa contribui la salvarea Sienei“, a spus jucatorul de 25 de ani, care la inceputul carierei fusese monitorizat si de Real Madrid. Fiul fostului capitan al Stelei, Tudorel Stoica, s-a confruntat cu multiple accidentari pe cind evolua in Belgia, acesta fiind motivul pentru care Bruges a renuntat la serviciile sale.


Alaturi de Stoica, clubul toscan i-a achizitionat in aceasta perioada de „mercato di riparazione“, sub forma de imprumut, pe brazilianul Alberto de la Udinese si pe croatul Igor Tudor de la Juventus, ambii fiind sub contract cu firma de impresariat GEA World. De asemenea, antrenorul Sienei, Luigi De Canio, numit in urma cu citeva etape, are o intelegere cu aceeasi firma a lui Alessandro Moggi, acuzata nu demult de Luigi Simoni, fostul tehnician al Sienei, ca isi impune antrenorii la diverse echipe folosind mijloace incorecte.


Fiorentina a dat lovitura cu Bojinov


Clubul care l-a numit recent antrenor pe legendarul Dino Zoff, Fiorentina, a zguduit finalul acestei perioade de minimercato, achizitionindu-l pe cel mai promitator tinar atacant din Serie A, bulgarul Valeri Bojinov. Autor a 11 goluri in tricoul lui Lecce in acest sezon, jucatorul de 18 ani a costat-o pe „Viola“ 13 milioane de euro, plus chilianul Valdes, adus de gruparea din Firenze in vara, de la divizionara secunda Bari.


Fiorentina nu s-a oprit aici, aducindu-i luni seara, pe ultima suta de metri, si pe atacantul Giampaolo Pazzini de la Atalanta, pentru 7,5 milioane de euro si l-a imprumutat pe mijlocasul Marco Donadel de la Milan, care evoluase anul acesta in tricoul Samdoriei Genova. In schimb, „Doria“ l-a imprumutat pe Marco Gasbarroni de la Palermo si l-a cedat pe Biagio Pagano la ultima clasata din prima liga, Atalanta. Alaturi de acesta, formatia din Bergamo l-a luat in coproprietate pe nigerianul Stephen Makinwa de la Genoa, dar l-a cedat pe Damiano Zenoni la Udinese.


Roma l-a pierdut pe De Martino


Tinarul atacant italian Raffaele De Martino a refuzat sa ramina la AS Roma in momentul in care a terminat junioratul la clubul giallorosso si a semat un contract pina in 2010 cu divizionara secunda elvetiana Bellinzona (gruparea la care evolueaza ex-aradenii Ianu, golgheterul campionatului, si Pit, si de unde a fost adus, la Universitatea, Mariko Daouda). De Martino a trezit si interesul campioanei Angliei, Arsenal, si nu ar fi exclus ca atacantul de 18 ani sa ajunga in scurt timp in curtea „tunarilor“, Bellinzona fiind doar o etapa intermediara in drumul sau spre Londra. Roma i-a mai lasat liberi si pe Candela, Sartor, Delvecchio (ajuns la Brescia) si D’Agostino, luindu-l in schimb pe fundasul portughez Abel Xavier, care a semnat un contract valabil pina la 30 iunie, cu optine pe inca un sezon.


Tot in Serie A, presedintele Bresciei, Corioni, contestat vehement de fani in ultima perioada, intentioneaza sa rezolve criza din atacul „rindunelelor“ prin imprumutul tinarului atacant elvetian Johann Vonlanthen de la PSV Eindhoven. Jucatorul care ieri a implinit 19 ani va face cuplu cu Caracciolo in atacul ocupantei penultimului loc in Serie A.


Anuntate ca mari mutari, transferurile lui Cesar (Lazio) la Inter si al lui Taddei (Siena), la Roma sau Inter, nu s-au mai concretizat, cei doi raminind la cluburile lor, cel putin pina in vara. Nici Milanul nu a miscat, rossoneri limitindu-se doar la cedarea definitiva a fundasului argentinian Fabricio Coloccini la Deportivo La Coruna, club care l-a imprumutat pe uruguaianul Pandiani la Birmingham.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS