19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVieri a dat lovitura in Sicilia

Vieri a dat lovitura in Sicilia

Dupa doua remize consecutive, Interul si-a mai trecut in cont un succes, al saptelea in acest sezon in care trupa lui Roberto Mancini nu a cunoscut inca gustul infringerii. In ultimul meci al etapei a 21-a, nerazzurri s-au impus cu 2-0 la Palermo, in fata unei echipe siciliene extrem de ambitioase. In lipsa lui Adriano, in continuare accidentat, tehnicianul milanezilor a inceput meciul cu Obafemi Martins in avanposturi, cel care a salvat in ultima vreme Interul de la esecuri. Nigerianul si-a facut si in acest joc datoria, creind pericol la fiecare incursiune spre poarta adversa, dar eroul Interului s-a numit de data aceasta Bobo Vieri. Atacantul preferat al lui Mancini a fost pe faza in doua rinduri, reusind o dubla care a dus gruparea lui Moratti pe podium, profitind si de esecul lui Udinese la Parma.


Vieri a deschis scorul in minutul 5, profitind de greseala lui Guardalben, care nu a putut retine un sut al lui Veron, si l-a majorat in partea secunda, cind a pus latul la o minge primita de la Stankovici (’58).


Roma a intors rezultatul


Stadionul „Olimpic“ a oferit duminica un adevarat spectacol suporterilor Romei, care au trecut de la agonie la extaz la confruntarea cu Messina. Nou-promovata a facut o prima repriza excelenta, la capatul careia a condus cu 2-0. Zampagna, cu o deviere subtila din careu (’12), si Parisi, cu un sut de la mare distanta care l-a pacalit pe Zotti, iesit pe centrare (’32), au dat impresia ca oaspetii pot produce surpriza. Dar Totti si compania nu au fost de acord in partea secunda, cind au intors rezultatul. Capitanul giallorossilor a sunat desteptarea in minutul 56, cind a marcat din careu, patru minute mai tirziu inventind o pasa pe care Cassano a fructificat-o cu un sut la coltul lung. Victoria trupei lui Del Neri a fost adusa de brazilianul Mancini, care a punctat din careu dupa ce a culcat, din fenta, doi fundasi ai Messinei, plus portarul.


In schimb, cealalta echipa din „Cetatea Eterna“, Lazio, a suferit un nou esec, la Reggina, cu toate ca a condus majoritatea timpului, irosind o multime de ocazii. Mijlocasul dorit de Inter, Cesar, a marcat destul de repede pentru laziali (’10), gazdele egalind prin Bonazzoli (’72) si reusind golul victoriei in al treilea minut al prelungirilor, prin De Rosa, spre disperarea tehnicianului Papadopulo, care a criticat dupa meci lejeritatea defensivei sale.


In etapa a 21-a din Serie A s-au mai consemnat rezultatele: Chievo – Livorno 1-0 (Tiribocchi ’31), AC Parma – Udinese 1-0 (Gilardino ’34), Brescia – Lecce 0-1 (Konan ’16), Cagliari – Fiorentina 1-0 (Esposito ’11), Sampdoria – Siena 1-1 (Rossini ’79 / Vergassola ’66). In clasament, Juventus are 50 de puncte, fiind urmata de Milan (42 p), Inter (35 p), Udinese (34 p), Roma (33 p) si Sampdoria (32 p). Bologna a urcat pe locul 11, cu 27 de puncte, Lazio are 23 de puncte si ocupa locul 15, in timp ce Parma, cu 22 de puncte, este pe pozitia a 17-a.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS