17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNapoli este departe de promovare

Napoli este departe de promovare

Retrogradata din a doua divizie italiana la finalul sezonului trecut, SSC Napoli se zbate in anonimatul celui de-al treilea esalon. Desi in toamna a intrat sub patronajul miliardarului Aurelio De Laurentiis, un producator de filme celebru in Peninsula, gruparea italiana care facea legea in Serie A la sfirsitul anilor ’80, cu Maradona la pupitru, are sanse reduse de a reusi promovarea.


Duminica, Napoli a remizat pe „San Paolo“, in fata a 40.000 de spectatori, o asistenta record pe multe arene din Serie A, cu modesta formatie Fermana, scor 1-1. Desi l-a avut in teren in premiera pe Emanuele Calaio, golgheterul Pescarei, formatia partenopee a ratat adjudecarea celei de-a sasea victorii consecutive pe teren propriu, iar antrenorul Giampiero Ventura este aproape de a fi demis. Napoli se afla la 15 puncte de prima clasata, Rimini, si la zece puncte de cel de-al doilea loc care asigura promovarea in Serie B, ocupat de Avellino.


„Nu este importanta plecarea sau raminerea mea, ci ceea ce se intimpla la Napoli. Oricum, cu sau fara mine, echipa are inca sanse de promovare. Este dificil insa sa faci fata presiunii permanente in care se lucreaza la acest club“, a constatat Ventura, care ar putea fi substituit de Alberto Cavasin, cel care a promovat-o pe Lecce in prima divizie, sau de Alberto Camolese, cel care recent a fost aproape de a prelua pe Lazio.


Maradona joaca la Corvia


In timp ce clubul care are si acum beneficii serioase din vinzarea tricourilor cu numele lui Diego Maradona se zbate in Serie C1, fiul celebrului jucator argentinian a debutat in divizia Eccellenza (categorie inferioara din Italia), la formatia Cervia. Intr-un meci disputat la Crespellano, la 30 de kilometri de Bologna, Diego Armando Maradona jr. a purtat tricoul cu numarul 30 si s-a remarcat printr-o evolutie buna, aplaudata de spectatori, care, la finalul partidei, au invadat terenul pentru a obtine autograful si a se fotografia cu copilul lui Maradona rezultat in urma relatiei cu Cristiana Sinagra.


Totusi, asistenta a fost un pic debusolata de absenta ilustrului tata al mijlocasului de 18 ani, pentru a carui asteptata sosire a fost invadat micutul oras italian. Diego Maradona jr. a crescut la centrul de copii si juniori al lui Napoli, apoi s-a transferat la Genoa, ajungind apoi la Cervia, echipa la care poate fi urmarit si joi, intr-un amical contra lui AC Milan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS