22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportMutu si Nonda, prioritatile lui Juve

Mutu si Nonda, prioritatile lui Juve

Pentru ca tehnicianul Fabio Capello a afirmat in dese rinduri ca nu are nevoie de nici un jucator in perioada de „mercato di riparazione“, oficialii torinezi s-au orientat spre transferurile care ar urma sa fie facute in vara. Presa italiana scrie ca in „bucataria“ lui Juve se „coc“ inca doua achizitii pentru viitor. Dupa internationalul roman Adrian Mutu, „amanetat“ deja de bianconeri, Juve este la un pas de a-l aduce, din iunie, pe atacantul lui Monaco Shabani Nonda. Fotbalistul originar din Burundi isi va incheia contractul cu monegascii in vara, si nu va mai costa nici un bam.

Conducerile celor doua grupari s-au intilnit deja punind bazele intelegerii care ar putea intra in vigoare din februarie, atunci cind este preconizata semnarea contractului. Astfel, concurenta in linia de atac va creste si mai mult, lucru care l-ar putea afecta pe Del Piero, ce pare abonat la banca de rezerve. Directorul Luciano Moggi a dat insa asigurari ca Juventus crede neconditionat in capitanul sau si nu se pune problema ca el sa-si piarda locul la echipa.

Ca urmare, nu ar fi exclus ca Nonda sa devina inca o moneda de schimb pentru aducerea lui Chivu de la Roma sau pentru Fiorentina in vederea rezolvarii coproprietatii jucatorilor Maresca, Chiellini si Miccoli.

Totusi, presa din Peninsula mentioneaza ca explozia lui Ibrahimovici si revenirea lui Trezeguet i-ar putea putea face „cadou“ lui Alessandro Del Piero un loc pe banca de rezerve si ca jucatorul ar trebui sa se gindeasca la un transfer, in sezonul viitor, cind vor sosi Nonda si Mutu, ultimul urmind sa ajunga pe „Delle Alpi“ gratis, singura varianta in care Juventus il doreste pe „Briliant“.

Trezeguet vrea sa-l depaseasca pe Platini

Dupa trei luni de convalescenta, David Trezeguet afirma ca este pregatit sa revina si ca nu are nici o teama in privinta concurentei. „Inainte de a ma accidenta faceam rocada toti patru. Stiu ce inseamna sa revii dupa o accidentare. Te simti mult mai motivat si asa se va intimpla si cu ceilalti trei colegi ai mei. Cu Del Piero m-am inteles foarte bine, am facut lucruri excelente impreuna, dar pe mine ma intereseaza Ibrahimovici. Il cunosc mai putin, insa am vazut ca are calitati. Are un fizic fantastic si, in plus, vad ca a inteles cum se joaca in Italia: trebuie sa marchezi, spectacolul nu conteaza. Dar si Zalayeta este un jucator bun, ca, de altfel, toti coechipierii, altminteri nu s-ar fi gasit Juventus pe primul loc“, a spus atacantul francez.

Trezeguet are si un sfat pentru colegii sai: „Trebuie sa marcam mai mult, chiar daca facem un joc bun. Numai cu Livorno pentru prima data in acest sezon am marcat patru goluri“. Golgheterul lui Juve si-a anuntat si primul sau obiectiv: „Sa ating cota 100 la golurile marcate pentru Juventus, pentru a ajunge apoi la 105, cite a marcat Platini, si sa ating forma maxima pentru confruntarea cu Real Madrid din Liga Campionilor. Daca nu voi reusi asta in 40 de zile, ar fi mai bine sa-mi schimb meseria“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS