17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportJutta Kleinschmidt le face probleme barbatilor

Jutta Kleinschmidt le face probleme barbatilor

Etapa a 11-a Raliului Dakar 2005 s-a disputat marti, intre Atar si Kiffa (Mauritania), pe un traseu de 695 de kilometri, alcatuit din doua tronsoane de legatura de 34, respectiv 261 de kilometri, plus o proba speciala de 400 de kilometri. Sectorul cronometrat a fost redus de la 656 de kilometri la 400 de kilometri din cauza unei furtuni de nisip.

Peterhansel, lider la general

Germanca Jutta Kleinschmidt, care piloteaza un Volkswagen, a cistigat, la clasa auto, etapa a 11-a a Raliului Dakar. Kleinschmidt a fost cronometrata cu timpul de cinci ore, 29 de minute si 37 de secunde, devansindu-i pe francezii Luc Alphand (Mitsubishi; cu un minut si patru secunde) si respectiv Stephane Peterhansel (Mitsubishi; cu doua minute si 42 de secunde). In clasamentul general, Peterhansel are un avans de 19 minute si cinci secunde fata de Alphand si de o ora, opt minute si trei secunde fata de Kleinschmidt.

Coma s-a impus la clasa moto

La clasa moto, runda a 11-a, care a fost marcata de decesul motociclistului italian Fabrizio Meoni, a fost cistigata de spaniolul Marc Coma (KTM). Marc Coma a fost cronometrat in cinci ore, 58 de minute si 59 de secunde, fiind urmat de francezul Cyril Despres (KTM), la un minut si 12 secunde, si de spaniolul Isidre Esteve Pujol (KTM), la trei minute si 57 de secunde. Romanul Romeo Dunca (KTM) a incheiat aceasta etapa pe locul 75, fiind cronometrat cu timpul de noua ore, 43 de minute si 34 de secunde, la trei ore, 44 de minute si 35 de secunde de invingator.

In clasamentul general, din care a disparut Meoni, decedat in urma unui stop cardiac dupa o cazatura la kilometrul 184, Despres conduce cu un avans de 14 minute si 50 de secunde fata de Coma si cu 22 de minute si 23 de secunde fata de Esteve Pujol. Romeo Dunca se situeaza pe locul 86 in aceasta ierarhie, la 33 de ore, noua minute si o secunda in urma liderului. Mentionam ca pilotul roman are o ora de penalizare din cauza unei abateri de la traseul de concurs.

Runda prielnica pentru DAF

In competitia rezervata autocamioanelor, runda a 11-a a fost cistigata de olandezul Hans Bekx (DAF), cu timpul de sapte ore, 28 de minute si 16 secunde. Urmatoarele patru pozitii in aceasta ierarhie au fost ocupate, in ordine, de G. De Rooy (DAF; la patru minute si sase secunde), Tchagin (Kamaz; la unsprezece minute si 19 secunde), Kabirov (Kamaz; la 16 minute si 24 de secunde) si de J. De Rooy (DAF; la 21 de minute si 44 de secunde).

In ierarhia generala, lider este rusul Firdau Kabirov (Kamaz), care este urmat de Bekx (DAF; la doua ore si 55 de secunde), Y. Sugawara (Hino; la patru ore, 53 de minute si 13 secunde), Vismara (Mercedes; la cinci ore, patru minute si 56 de secunde) si de T. Sugawara (Hino; la sase ore, 49 de minute si 15 secunde).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS