14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNorvegia a triumfat in Ungaria

Norvegia a triumfat in Ungaria

Reprezentativa tarii fiordurilor a cistigat, la mare lupta, duelul nordului cu Danemarca, detinatoarea titlului olimpic si european

Campionatul European din Ungaria si-a desemnat duminica seara cistigatoarea. Dupa o finala mult mai strinsa decit se asteptau specialistii, favorita competitiei, Norvegia, s-a impus in fata Danemarcei la doua goluri diferenta, 27-25, la pauza scorul fiind egal, 11-11. Dupa succesul rasunator din semifinale (44-29 cu Ungaria), norvegiencele s-au chinuit pina le-au depasit pe daneze, care s-au luptat pentru fiecare minge in incercarea de a-si pastra titlul continental.

Prezenta la aceste Europene fara vedetele sale, Danemarca a terminat competitia pe locul secund, suferind doar doua infringeri, in finala si in fata Romaniei, in grupa C preliminara.

Cu nervii mai tari pe final, norvegiencele si-au adjudecat pentru a doua oara titlul european, dupa cel cucerit in 1998, revansindu-se dupa ce au ratat in acest an participarea la JO de la Atena.

Ungaria s-a multumit cu bronzul

In meciul pentru locul trei, echipa tarii-gazda, Ungaria, s-a impus cu 29-25 in fata formatiei Rusiei. La pauza, unguroaicele au avut un avans de un gol, 14-13, dar au reusit sa se desprinda decisiv in partea secunda, prinzind astfel ultima treapta a podiumului. Cu medalia de bronz in buzunar, selectionata maghiara si-a asigurat si prezenta la urmatoarele doua turnee finale, CM din Rusia (2005) si CE din Suedia (2006), la aceasta ultima competitie calificindu-se si echipa de pe locul cinci, Germania.

Iata cum se prezinta clasamentul final al CE de handbal feminin 2004: 1. Norvegia, 2. Danemarca, 3. Ungaria, 4. Rusia, 5. Germania, 6. Ucraina, 7. Romania, 8. Spania, 9. Slovenia, 10. Austria, 11. Franta, 12. Serbia-Muntenegru, 13. Croatia, 14. Suedia, 15. Cehia, 16. Belarus.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS