19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNe pleaca jucatorii!

Ne pleaca jucatorii!

In prezent, la Universitatea este un haos total. Dinel Staicu spune ca s-a retras de la club, dar in momentul in care apar oferte noi, precum cea a lui Sorin Cirtu la un post de televiziune, este dispus sa negocieze. Dinspre consiliul local vestile sint incurajatoare, dar lipsesc cu desavirsire. S-a comandat un audit si se asteapta raspunsul, apoi urmeaza sedinta in care se va vota pentru preluarea clubului si, in cele din urma, se va stabili un buget, un consiliu de administratie, precum si conducerea tehnica a echipei. Aceste faze necesita ceva timp. Unii jucatori, care au posibilitatea sa plece, nu sint dispusi sa astepte finalizarea acestor etape si se gindesc cum sa-si aranjeze cit mai repede viitorul, care nu prea se arata a fi roz la Craiova. Incertitudinea din cadrul clubului, locul retrogradabil pe care se afla echipa si, nu in ultimul rind, ofertele pe care le au sint motivele care ii determina pe citiva componenti ai lotului Universitatii sa priveasca spre alte zari.

Guso nu a avut cu cine discuta

Unul dintre jucatorii pe care ii poate pierde Stiinta cit de curind este chiar capitanul echipei, Adnan Guso. Acesta a parasit ieri Craiova cu destinatia Bosnia, tara sa natala, impresarul sau avind deja pe masa oferte din Turcia, Israel si Rusia. Inainte de plecare, goal-keeper-ul care a aparat poarta Stiintei in ultimele 65 de partide a parut decis sa-si gaseasca un angajament in alta parte din iarna aceasta, deoarece nu are certitudinea ca viitoarea conducere ii va asigura in continuare plata contractului.

Intelegerea cu Universitatea este valabila inca doi ani, dar bosniacul poate beneficia de clauza care prevede ca poate parasi echipa din Banie daca Dinel Staicu nu mai este patron. Avind la activ citeva experiente nefericite cu incasarea drepturilor financiare, la echipele unde a jucat in trecut, Guso a dorit sa discute cu un oficial al Universitatii inainte de a pleca in Bosnia, de la care putea obtine asigurari ca isi va putea primi salariul si incepind cu 2005. Tinind cont ca la club situatia este una de tranzitie, nimeni nu avea calitatea de a-l lamuri pe capitanul alb-albastrilor cum vor sta lucrurile de acum inainte.

Plesan: „Poate nu este nevoie de mine“

Plesan este jucatorul lui Dinel Staicu, dar si el ar putea ramine la Universitatea in cazul in care i-ar fi facuta o oferta in acest sens fostului patron, dar si jucatorului. „Nici domnul Staicu si nici Gica Popescu nu mi-au spus nimic despre viitoarea mea destinatie. Stiu ca au fost ceva discutii cu Ajax, dar am asteptat sa se incheie sezonul pentru a vedea daca este o oferta concreta“, a afirmat Plesan. Mijlocasul de 21 de ani pare dispus sa ramina si la Universitatea, dar nu stie in ce conditii s-ar putea indeplini acest lucru, deoarece nimeni nu l-a contactat in acest sens: „Am auzit ca ar prelua echipa municipalitatea, dar nimeni nu a venit sa vorbeasca si cu mine. Poate nu mai este nevoie de mine, cine stie?“

Daca ofertele venite din strainatate nu se vor concretiza, iar Universitatea nu va fi dispusa sa-i plateasca salariul, nu ar fi exclus ca Plesan sa evolueze in retur in Ghencea, unde Gigi Becali si-l doreste cu ardoare, mai ales dupa calificarea in primavara europeana.

Njock a promis ca revine, dar…

Camerunezul Jeremy Njock a promis ca se intoarce la Universitatea dupa perioada de vacanta, pentru a ajuta echipa sa scape de la retrogradare si sa incerce cistigarea Cupei Romaniei. Nimeni nu mai este dispus insa sa-l creada pe Njock, dupa „aventurile“ din trecut. In cazul in care isi va gasi echipa, Universitatea va incasa 100.000 de dolari pentru camerunez si va scapa de plata unuia dintre cele mai mari contracte, Njock incasind 70.000 de dolari pe sezon. De altfel, Jeremy a „taiat-o“ deja spre Occident imediat dupa meciul de la Pitesti.

Frunza a fost si el pe punctul de a pleca, dar oficialii clubului au afirmat ieri ca s-au platit banii catre FC Vaslui pentru mijlocasul de 26 de ani. Daouda si-a precizat in mai multe rinduri dorinta de a se desparti de Universitatea, impresarii sai fiind intr-o continua cautare pentru a-i gasi o echipa ivorianului. Bursa zvonurilor il crediteaza pe Mariko Daouda cu sanse de a ajunge la echipa belgiana Beveren, care evolueaza in Cupa UEFA, lotul acesteia fiind format in majoritate din jucatori din Coasta de Fildes.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS