7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSteaua spera sa obtina calificarea la Parma

Steaua spera sa obtina calificarea la Parma

In faza grupelor Cupei UEFA sint programate astazi meciurile etapei a doua. Reprezentanta Romaniei in aceasta faza a competitiei, Steaua Bucuresti, va juca in deplasare cu echipa italiana AC Parma. Partida de pe stadionul „Ennio Tardini“ va incepe la ora 20.00 si va fi transmisa in direct de TVR 1.

Steaua s-a intilnit de patru ori pina acum in cupele europene cu echipe din Italia, pierzind toate partidele si nereusind sa inscrie nici un gol. In editia 1984/1985 a Cupei Cupelor, a fost eliminata de AS Roma, dupa 0-1 in Italia si 0-0 acasa. Patru ani mai tirziu, Steaua a fost invinsa de AC Milan, cu 4-0, in finala Cupei Campionilor Europeni. In turul trei al Cupei UEFA editia 1991/1992, echipa romana a fost eliminata de Genoa 1893 dupa un dublu 0-1, iar in 1995, in grupele Ligii Campionilor, a fost intrecuta cu 3-0 de Juventus Torino.

Steaua spera sa infirme traditia meciurilor cu italienii, mai ales ca, dupa toate probabilitatile, AC Parma va alinia astazi echipa a doua, titularii fiind odihniti pentru meciurile din campionat, unde trupa lui Baldini are mari probleme, ocupind locul 18. In prima etapa a Grupei B, Steaua a cistigat, cu 2-0, partida din Ghencea cu Standard Liege, in timp ce Parma a pierdut, cu 0-2, intilnirea de la Bilbao, cu Athletic.

Radoi: „Am visat ca o sa cistigam“

Capitanul echipei Steaua, Mirel Radoi, a spus ca echipa „militara“ va incerca sa cistige meciul de la Parma pentru a-si asigura astfel calificarea in faza urmatoare a Cupei UEFA. „Trebuie sa cistigam la Parma, cu sase puncte sintem practic calificati. S-ar putea ca Parma sa joace cu echipa a doua, insa acest lucru are mai putina importanta pentru noi. Este un meci greu si important pentru noi si trebuie sa-l cistigam. Am visat ca o sa cistigam la Parma. Daca vom invinge, cred ca sintem calificati. Daca obtinem o victorie la Parma, vom merge in excursie la Bilbao. Vom juca pentru noi, iar daca vom cistiga ii vom dedica lui Zenga victoria“, a spus Radoi.

La rindul sau, atacantul formatiei FC Parma, Alberto Gilardino, a spus ca Steaua este o echipa frumoasa, care are jucatori foarte tehnici. „Steaua este o echipa frumoasa, foarte competitiva. Vine din campionatul romanesc, unde nivelul fizic este foarte important, iar jucatorii poseda calitati tehnice deosebite. Nu va fi un meci usor, dar nu vrem sa facem o figura urita sau sa nu acordam importanta acestei competitii. Cei care vor fi introdusi in teren vor da totul ca Parma sa faca un meci mare si sa cistige“, a spus Gilardino.

Bilbao joaca in fieful „vulturilor“

In cealalta partida din Grupa B, echipa turca Besiktas Istanbul va primi vizita formatiei spaniole Athletic Bilbao. Desi, la prima vedere, gruparea iberica pare favorita, nu trebuie sa uitam ca trupa lui Del Bosque este intr-o evidenta revenire de forma. De altfel, in ultima etapa a campionatului turc, „vulturii“ au invins, cu 2-1, pe campioana en-titre Fenerbahce. Din pacate, mijlocasul roman al „vulturilor“, Daniel Pancu, are putine sanse sa evolueze in aceasta partida, el nefiind foarte apreciat de antrenorul sau. In aceasta runda a Grupei B, echipa belgiana Standard Liege va sta.

Programul partidelor

Meciurile din etapa a doua a fazei grupelor Cupei UEFA se vor disputa astazi, dupa urmatorul program:

Grupa A: Hearts of Midlothian (Scotia) – Schalke 04 (Germania), Ferencvaros (Ungaria) – Feyenoord Rotterdam (Olanda). FC Basel (Elvetia) sta.

Grupa B: AC Parma (Italia) – Steaua Bucuresti (Romania), Besiktas Istanbul (Turcia) – Athletic Bilbao (Spania). Standard Liege (Belgia) sta.

Grupa C: Utrecht (Olanda) – Dnepr Dnepropetrovsk (Ucraina), Austria Viena (Austria) – Real Zaragoza (Spania). FC Bruges (Belgia) sta.

Grupa D: Newcastle United (Anglia) – Dinamo Tbilisi (Georgia), Sporting Lisabona (Portugalia) – Panionios (Grecia). Sochaux (Franta) sta.

Grupa E: Partizan Belgrad (Serbia-Muntenegru) – Egaleo (Grecia), Middlesbrough (Anglia) – Lazio Roma (Italia). Villarreal (Spania) sta.

Grupa F: Graz AK (Austria) – Amica Wronki (Polonia), Alkmaar (Olanda) – AJ Auxerre (Franta). Glasgow Rangers (Scotia) sta.

Grupa G: VfB Stuttgart (Germania) – Benfica Lisabona (Portugalia), Dinamo Zagreb (Croatia) – Beveren (Belgia). Heerenveen (Olanda) sta.

Grupa H: OSC Lille (Franta) – Zenit Sankt Petersburg (Rusia), FC Sevilla (Spania) – Alemannia Aachen (Germania). AEK Atena (Grecia) sta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS