15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTrebuie sa invingem!

Trebuie sa invingem!

FC Arges – „U“ Craiova

• Stadion Trivale, duminica, ora 18,00 (National TV).

• Formatii probabile

FC Arges: Coman – Chita, Somcherechi (D. Radu), Marincau – M. Stan, Prepelita (Bilasco), M. Sava, E. Dica (Nastasie), I.Baicu – Verdes, C.Tanasa. Antrenor: Ion Moldovan.

Universitatea: Guso – Daouda, Papura, Jovanovic – Buhus, Bundea, Plesan, Vigariu (Frunza), Nkoy – Gane, Rubenilson. Antrenor: Mircea Rednic.

• Vor arbitra: A. Helesteanu – D. Burloiu, Ad. Vidan. Rezerva: L.Uihelyi.

• Observatori: V. Alexandru, Dan Petrescu.

• Celelalte partide: „Poli“ Iasi – Rapid Bucuresti …, CFR Cluj – „Poli“ AEK Timisoara …, Sportul Studentesc – Apulum Alba Iulia (simbata, ora 18.00, Telesport), Farul Constanta – Dinamo Bucuresti (simbata, ora 20.00 sau 20.15, Antena 1), FC National – FC Brasov (simbata, ora 21.00, TVR 2), Steaua Bucuresti – Gloria Bistrita (duminica, ora 20.15, TVR 1), FCM Bacau – Otelul Galati (duminica, ora 20.30, Telesport).

Dincolo de lupta dintre cele doua formatii, care doresc sa inceapa cu dreptul noul sezon, partida de duminica reprezinta si duelul dintre doi fosti dinamovisti, Ion Moldovan si Mircea Rednic, aflati acum pe bancile tehnice ale echipelor din Pitesti si, respectiv, din Craiova. Oltenii si-au propus ca la sfirsitul acestui sezon sa participe in cupele europene, in timp ce FC Arges ar accepta chiar locul opt sau cel putin asa a declarat actualul presedinte al pitestenilor, Viorel Ilinca. Este insa clar ca urmasii lui Dobrin vor mai mult, iar meciul inaugural de duminica este considerat si in tabara gazdelor unul important din mai multe puncte de vedere.

Reamintim, pitestenii au avut in sezonul trecut destule emotii in privinta raminerii in Divizia A, asa ca noul presedinte, Viorel Ilinca, l-a atentionat pe „Comisar“ ca, in acest campionat, nimeni nu-l mai accepta in cazul unor pasi gresiti, asa cum s-a intimplat deseori cu echipa din Trivale. Ieri, antrenorul gazdelor, Ion Moldovan, a declarat pentru GdS: „Ambele echipe se prezinta la acest start al campionatului cu ambitii si cu dorinte, iar pregatirea de vara a fost foarte buna pentru cele doua adversare de duminica din Trivale. Pentru FC Arges, aceasta intilnire este foarte dificila, deoarece jucam cu o echipa a Craiovei restructurata, revigorata. Tratam cu foarte mare atentie acest meci, dar, in acelasi timp, si cu mare incredere. Repet, intilnim o fosta mare echipa, campiona a provinciei… De fapt, duminica se intilnesc in Trivale doua foste campioane ale provinciei. Una peste alta, FC Arges isi doreste foarte mult cele trei puncte puse in joc.“ Conform spuselor „Comisarului“, FC Arges se confrunta chiar din startul campionatului cu unele probleme de lot, citiva jucatori fiind incerti: Somcherechi, Prepelita, E. Dica si Crivac.

In cealalta tabara, la Universitatea, pare ca este liniste, desi nu este chiar asa. Tensiuni au mai fost si in aceasta vara, fiii risipitori ai Baniei nu par a mai fi titulari in schema „Puriului“ (Stinga este acum antrenor in Olanda la juniori, iar Lutu, Iordache si chiar Papura au si ei portile deschise), patronul o tine intr-una cu retragerea in 2005, in timp ce Rednic isi face buletin de Craiova… Cu sau fara buget de avarie, oltenii au adus in Banie trei piese grele, Gane, Rubenilson si Paduret, iar cuplul Jerry-Rubi se anunta unul redutabil.

Despre meciul din Trivale, Corneliu Papura a afirmat: „Este o intilnire deosebit de importanta pentru Universitatea. Nu ma intereseaza ce declara cei de la FC Arges, noi trebuie sa ne impunem valoarea. Avem sansele noastre pentru un rezultat bun la Pitesti, iar o victorie ar fi extraordinara pentru acest debut de campionat“.

Pentru acest derbi, oltenii nu se confrunta cu mari probleme de lot, dar echipa de baza arata destul de schimbata fata de sezonul trecut, pe linga Gane si Rubenilson nefiind excluse si alte titularizari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS