17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCraciunescu ii felicita pe arbitrii exclusi

Craciunescu ii felicita pe arbitrii exclusi

Seful Comisiei Centrale a Arbitrilor, Ion Craciunescu, a reactionat la protestul formulat cu o zi in urma de Comisia de Arbitri Gorj la adresa masurilor abuzive luate de CCA in ultimul timp. Craciunescu l-a contactat telefonic pe presedintele CJA Gorj, Mihai Prunariu, incercind sa demonteze punctual contestatiile la adresa sa. Seful arbitrilor s-a aratat surprins de duritatea acuzelor aduse de Prunariu, promitind ca va raspunde si in scris la protestul inaintat la Federatia Romana de Fotbal.

Mihai Prunariu, care este si arbitru divizionar C de 11 ani, in tot atita timp neprimind nici o sanctiune, se simte frustrat de decizia comisiei lui Craciunescu de a-l exclude din arbitraj pe criteriul ca are o vechime in lotul C mai mare de opt ani, desi mai are un an la dispozitie, conform criteriului virstei, de a promova in lotul national.

Acesta are o singura dorinta, „Craciunescu sa recunoasca greseala, de ce sa ma scoata pe usa din dos“. In opinia lui Ion Craciunescu insa, Prunariu este o victima colaterala a masurilor CCA, seful „fluierasilor“ dorind sa faca ordine in arbitraj, sa schimbe sistemul, el negindindu-se la persoane, ci la fenomen in ansamblu. Fostul arbitru international considera ca arbitrajul este doar o activitate si nu o munca, de aceea nu este discriminatorie masura celor opt ani vechime in lotul divizionar.

„Conform deciziei lui Craciunescu, un arbitru care a promovat la 20 de ani in lotul C la 28 de ani este exclus din arbitraj, pentru ca nu a promovat in lotul national. Nu conteaza valoarea, ci numarul anilor in arbitraj, iar asta este una dintre situatiile speciale la care Craciunescu nu s-a gindit cind a instaurat principiul vechimii intr-un lot divizionar“, a incheiat Prunariu.

Seful CCA le va trimite din partea comisiei pe care o conduce o scrisoare de multumire si felicitare pentru activitatea acestor arbitri care sint exclusi practic din activitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS