7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportS-ar putea juca degeaba

S-ar putea juca degeaba

Partida din aceasta seara de la Guimaraes, dintre Bulgaria si Italia, pune fata in fata doua echipe care au cistigat fiecare grupele preliminare din care au facut parte pentru calificarea la Campionatul European din Portugalia. Desi nationala Italiei a cistigat trei Cupe Mondiale (in 1934, 1938 si 1982 – n.r.) si Campionatul European din 1968, Bulgaria este cea care a avut o evolutie mai convingatoare in preliminariile Euro 2004. Intilnirea dintre Italia si Bulgaria este, la fel ca si partida dintre Croatia si Franta, de saptamina trecuta, din Grupa B, o rejucare a unei semifinale de Cupa Mondiala. In 1994, Italia a fost cea care a invins Bulgaria, cu 2-1, la New York, gratie unei „duble“ semnate Roberto Baggio si a disputat finala cu Brazilia, care a cistigat, dupa loviturile de departajare, competitia mondiala.

Pentru a se califica in sferturile de finala ale Euro 2004, Italia, care ocupa locul trei in Grupa C, trebuie neaparat sa invinga Bulgaria, dar, mai mult, este nevoie ca si celalalt meci al grupei, dintre reprezentativele scandinave sa nu se termine la egalitate, cu un scor mai mare de 1-1. Bulgaria nu mai poate avansa in faza superioara, in schimb, pentru „Squadra Azzura“ este important sa cistige pentru a-si pastra o oarecare sansa de calificare in sferturi.

Fiind numai un meci de orgoliu, selectionerul bulgar, Plamen Markov, al carui contract cu nationala expira la sfirsitul acestei luni, isi va dori sa cistige si va conta, in acest sens, pe cele patru schimbari pe care este posibil sa le faca in primul „unsprezece“. Predrag Pazin se va intoarce in centrul apararii, dupa ce a stat pe banca in meciul pierdut, cu 0-2, in fata Danemarcei, fiind accidentat la glezna. Pazin va juca alaturi de Zlatomir Zagorcic, care il va inlocui pe Rosen Kirilov (suspendat), in timp ce Ilian Stoianov va evolua pe partea stinga in locul lui Ivailo Petkov, accidentat. La mijlocul terenului, selectionerul Markov trebuie sa gaseasca o solutie pentru a acoperi absenta capitanului Stilian Petrov. Jucatorul formatiei Celtic Glasgow a primit cartonasul rosu in meciul cu Danemarca si locul sau va fi ocupat, cel mai probabil, de mijlocasul echipei AEK Atena, Milen Petkov, care si-ar putea face astfel debutul la acest turneu.

De partea cealalta, selectionerul Italiei, Giovanni Trapattoni, este obligat sa-i inlocuiasca pe Fabio Cannavaro, de la Internazionale Milano, si pe mijlocasul Genaro Gattuso, de la AC Milan, amindoi fiind suspendati pentru cumul de cartonase. Cannavaro ar putea fi substituit de Matteo Ferrari, de la AC Parma, in timp ce locul lui Gattuso ar putea fi luat de Stefano Fiore, de la Lazio Roma.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS