14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportValencia si-a adjudecat Cupa UEFA

Valencia si-a adjudecat Cupa UEFA

Valencia – Marseille 2-0

Stadion „Ullevi“, Göteborg, spectatori: 50.000.

• Au marcat: Vicente ’45-p, Mista ’58.

Valencia: Canizares – Carboni, Ayala, Marchena (’86, Pellegrino), Curro Torres – Vicente, Albelda, Baraja, Rufete (’64, Aimar) – Angulo (’82, Sissoko), Mista. Antrenor: Rafael Benitez.

Marseille: Barthez – Hemdani, Meite, Beye – Ferriera, Flamini (’71, Batlles), N’Diaye (’84, Celestini), Dos Santos – Meriem (’45, Gavanon), Drogba, Marlet. Antrenor: Jose Anigo.

• Au arbitrat: Pierluigi Collina – Marco Ivaldi, Narciso Pisacreta.

• Cartonas rosu: Barthez ’45

Finala Cupei UEFA a oferit celor 50.000 de suporteri de pe stadion „Ullevi“ din Göteborg un spectacol atractiv, din confruntarea franco-spaniola dintre Marseille si Valencia invingatoare iesind formatia iberica. E drept, o contributie importanta a avut-o si portarul lui Olimpique, Fabien Barthez, care si-a lasat echipa in zece jucatori, dupa o interventia in careu asupra lui Mista, care i-a adus eliminarea si implicit un penalti pentru Valencia, transformat de Vicente. Decizia avea sa fie contestata dupa meci de oficialii francezi, care l-au acuzat pe Collina ca „a stricat spiritul jocului“, dar si ca s-a salutat cu fotbalistii spanioli.

Cum era de asteptat, pina cind francezii au ramas in inferioritate numerica, partida a fost echilibrata, cu ocazii de ambele parti, insa cele doua echipe au jucat prudent, aparindu-se bine si mizind mai mult pe arma contraatacului.

Repriza secunda a inceput cu citeva minute intirziere pentru ca un exhibitionist a inselat vigilenta fortelor de ordine si a patruns pe teren, fiind cu greu oprit, spre amuzamentul tribunelor si al jucatorilor. Francezii au incercat sa revina in joc, dar au fost prinsi pe contraatac, iar pasa lui Vicente a fost reluata in gol de Mista, 2-0, scor la care elevii lui Anigo nu au mai avut forta sa intoarca situatia. Valencia incheie astfel en fanfare cel mai bun sezon din istoria clubului, in timp ce italianul Carboni devine, la 39 de ani si 43 de zile, cel mai in virsta jucator care cucereste o cupa europeana si un titlu de campion al Spaniei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS