20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHanescu a reusit cea mai importanta victorie din cariera sa

Hanescu a reusit cea mai importanta victorie din cariera sa

Tenismenul roman Victor Hanescu s-a calificat in turul al doilea al turneului de la Estoril, care este dotat cu premii in valoare de 630.000 de euro. Hanescu a trecut in primul tur de germanul Rainer Schuettler, cap de serie numarul 1, cu scorul de 7-6 (7/4), 6-7 (4/7), 6-3. Partida de la Estoril a fost prima confruntare dintre cei doi tenismeni.

Meciul a durat aproape trei ore

Hanescu l-a invins pe Schuettler, care ocupa pozitia a sasea in clasamentul ATP Entry, la capatul unui meci care a durat doua ore si 43 de minute. Tenismenul roman a fost mai bun la primul serviciu (59 de procente fata de 56), a reusit cinci asi fata de numai doi ai germanului si a transformat 56 la suta dintre sansele de break, fata de numai 36 ale invinsului. Schuettler a fost mai precis pe al doilea serviciu (56 de procente fata de 44) si a avut o singura dubla greseala, in timp ce Hanescu a avut trei.

Schuettler a intrat astfel pe lista „victimelor“ cu nume din palmaresul lui Hanescu, alaturi de olandezul Martin Verkerk (2004, la Scottsdale), francezul Fabrice Santoro (2003, Cupa Davis), rusul Mihail Iujnii (2003, Roma), armeanul Sargis Sargsian (2003, Rolland Garros), argentinianul Juan Ignacio Chela (2003, Wimbledon) si sud-africanul Wayne Ferreira (2003, Paris; 2004, Scottsdale).

In turul secund al turneului de la Estoril, Hanescu il va intilni pe belgianul Olivier Rochus, care a trecut in prima mansa de francezul Gregory Carraz, cu scorul de 6-4, 7-5. De remarcat ca anul trecut, la Estoril, Victor Hanescu l-a depasit pe fratele lui Olivier, Christophe, in primul tur, cu 6-3, 6-2.

Hanescu il asteapta increzator pe Rochus

La conferinta de presa care s-a desfasurat la finalul meciului cu Schuettler, Victor Hanescu a spus ca victoria in fata germanului este cea mai importanta din cariera sa. „Sint foarte fericit. A fost o victorie mare pentru mine, cea mai mare a carierei. A fost un meci dificil si am cistigat dupa al treilea set, astfel ca am incredere inaintea meciului cu Olivier Rochus. Sper ca voi juca bine si voi cistiga“, a spus Victor. Tenismenul roman a adaugat: „Rainer este unul dintre cei mai buni jucatori din lume. Nu a avut un inceput de an prea bun, dar ramine un jucator valoros.“

Schuettler a apreciat ca principalul motiv al evolutiei mai slabe in fata lui Hanescu a fost faptul ca nu s-a antrenat pe zgura decit o ora, dupa ce a jucat meciul de Cupa Davis cu Israel in sala, pe suprafata dura. „Nu am riscat deloc. Am servit pentru cistigarea primului set si am condus in tie-break, dar am pierdut in cele din urma. Nu m-am antrenat pe zgura, dar tot nu trebuia sa pierd. Muncesc din greu si vor juca mai bine in curind“, a spus Schuettler.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS