7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTricolorii debuteaza in turneul din Cipru

Tricolorii debuteaza in turneul din Cipru

Anghel Iordanescu pregateste in Cipru un lot amestecat, deplasat acolo sub steagul echipei reprezentative. Din declaratiile selectionerului, am inteles ca obiectivul campaniei cipriote este, de fapt, cistigarea a inca doi-trei jucatori apti sa evolueze oricind in meciurile cu miza ale Nationalei.

Astazi, Romania debuteaza in traditionalul turneu de iarna din Cipru, competitie la care participa opt echipe reprezentative. Adversara tricolorilor va fi Georgia, o trupa care dispune de serviciile a doi fotbalisti de mare valoare, Kaladze si Sota Arveladze, dar nici unul dintre ei nu a facut deplasarea la Limassol.

In partida care va incepe la ora 15.00 si va fi transmisa in direct de TVR1, Iordanescu va fi nevoit sa faca multe improvizatii, cea mai afectata zona fiind centrul apararii. De acolo lipsesc Chivu (accidentat si ramas la Roma), Iencsi (devenit indisponibil la Limassol) si Mirel Radoi, ultimul neprezentindu-se la lot, actiune la care au subscris si ceilalti colegi ai sai de la Steaua, D. Munteanu, Dica si Fl. Dumitru. In aceste conditii, se vorbeste ca Generalul va „planta“ trei „aspiranti“ in centrul apararii, Ghionea, Tamas si olteanul nostru, Ionut Rada.

Daca la mijloc, benzile vor fi asigurate de Stoican si Rat, Contra abia revenind la Atletico Madrid dupa o lunga indisponibilitate, in centru vor acoperi probabil Ov. Petre si Pancu, desi nici varianta Tararache nu este exclusa, iar Adi Mutu se preconizeaza ca va sprijini „virfurile“ Ganea si Bratu.

Un alt jucator al Universitatii, Ionut Stancu, va fi rezerva, in timp ce Mihaita Plesan a suferit o accidentare la antrenamente si va sta probabil in tribune, alaturi de alti doi indisponibili, Marica si Soava, „cazuti“ si ei la pregatiri.

Iata cum ar putea arata formula de inceput a Romaniei: Stelea – Ghionea, Tamas, Rada – Stoican, Ov. Petre (Tararache), Pancu, Rat – Mutu – Ganea, Bratu (Mitea).

Programul turneului din Cipru

In cadrul turneului din Cipru se vor mai disputa astazi partidele Cipru – Belarus, Letonia – Kazahstan si Ungaria – Armenia. In urmatorul meci din cadrul acestei competitii, Romania va intilni invingatoarea sau invinsa din partida dintre Cipru si Belarus.

La turneul din Cipru participa si Armenia, care este antrenata de Mihai Stoichita si este una dintre adversarele Romaniei din prima prima grupa preliminara pentru CM din 2006, din care mai fac parte Olanda, Cehia, Macedonia, Finlanda si Andorra. Tot astazi, Cehia va juca la Palermo, cu Italia, Olanda va fi gazda in meciul cu SUA, in timp ce Macedonia va primi replica Bosniei-Hertegovina.

Multe meciuri amicale

Cu exceptia partidei Romania – Georgia, astazi se vor mai disputa urmatoarele partide de verificare: Libia – Ucraina (la Tripoli), Malta – Belarus B (La Valletta), Estonia – Republica Moldova (La Valletta), Ungaria – Armenia (Paphos), Cipru – Belarus (Achnas), Letonia – Kazahstan (Larnaca), Albania – Suedia (Tirana), Jamaica – Uruguay (Kingston), Israel – Azerbaijan (Tel Aviv), Honduras – Columbia (San Pedor Sula), Macedonia – Bosnia (Skopje), Slovenia – Polonia (Cadiz), Italia – Cehia (Palermo), Irlanda – Brazilia (Dublin), Irlanda de Nord – Norvegia (Belfast), Trinidad-Tobago – Zambia (Northampton), Grecia – Bulgaria (Atena), Tara Galilor – Scotia (Cardiff), Venezuela – Australia (Caracas), Olanda – SUA (Amsterdam), Mexic – Chile (Los Angeles), Maroc – Elvetia (Rabat), Turcia – Danemarca (Adana), Spania – Peru (Barcelona), Portugalia – Anglia (Loule), Belgia – Franta (Bruxelles), Croatia – Germania (Split).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS