17.8 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBesiktas a vazut numai rosu in fata ochilor

Besiktas a vazut numai rosu in fata ochilor

Partida a fost intrerupta in minutul 85, la scorul de 4-1 pentru Samsunspor, dupa ce campioana Turciei a ramas in cinci jucatori de cimp, meciul urmind sa fie declarat pierdut cu 3-0

Prima etapa a returului campionatului turc de fotbal va ramine probabil mult timp in memoria fanilor lui Besiktas, dupa ce favoritii au suferit prima infringere de pe teren propriu din actualul sezon. Echipa care a reusit aceasta performanta a fost Samsunspor, formatie la care evolueaza si romanul Geani Kirita, insa nu victoria surprinzatoare a lui Samsun este de notat, ci modul in care aceasta a fost obtinuta.

Misiunea oaspetilor le-a fost usurata de centralul intilnirii, Cem Papila, care s-a vazut nevoit sa elimine pe parcurs cinci jucatori ai lui Besiktas, fie direct, fie dupa doua cartonase galbene, disputa transformindu-se apoi dintr-una apriga intr-un joc de soarecele si pisica.

Confruntarea de pe „Inonu“ a inceput in forta. Samsunspor a deschis scorul prin Serkan (’17), dar peste numai patru minute Daniel Pancu a egalat, atacantul roman marcind printr-un sut la coltul lung, din marginea careului. Ce a urmat apoi pare insa un scenariu demn de Cartea Recordurilor. Elevii lui Mircea Lucescu si-au pierdut inexplicabil cumpatul si, pina la pauza, in contul lui Besiktas au intrat trei cartonase rosii, brazilianul Zago (’26), Ibrahim Uzulmez (’41) si Ahmet Yildirim (’45) luind mai devreme drumul vestiarelor.

La reluare, oaspetii nu au facut altceva decit sa profite de superioritatea numerica si au mai punctat de trei ori. Mai intii prin Adnan Gungor (’50) si Serkan (’55), bomboana pe coliva fiind pusa de romanul Giani Kirita, care a ridicat scorul de 4-1, in minutul 67, printr-un sut din afara careului.

Finalul intinirii a mai consemnat inca doua eliminari pentru Besiktas, Pancu (’69), pentru fault din spate, si Ilhan Mansiz (’85), pentru al doilea galben, fapt care a pus capat suferintelor „vulturilor“, arbitrul fiind nevoit, conform regulamentului, sa opreasca meciul, o echipa neputind evolua cu mai putin de sapte jucatori. In urma celor intimplate, este de asteptat ca in aceasta saptamina Federatia turca sa acorde victoria „la masa verde“ formatiei Samsunspor.

Ilie si-a aminat debutul

Ultima achizitie a lui Besiktas, atacantul oltean Adrian Ilie, a fost la acest joc doar rezerva. Vazind situatia prin care trece echipa sa, Lucescu a vrut sa-l arunce in lupta, spre final, pe cel de-al doilea roman din lotul sau, insa cel care s-a „opus“ a fost Ilhan Mansiz, cartonasul rosu primit de acesta facind ca meciul sa se incheie mai devreme.

Ilie va fi insa, mai mult ca sigur, titular etapa viitoare, avind in vedere numeroasele absente din lotul lui Besiktas. De acest esec al campioanei Turciei a profitat Fenerbahce, care, prin victoria de la Istanbulspor, 1-0, a urcat pe locul doi, cu 38 de puncte, cu cinci mai putine decit Besiktas, care are si un meci restanta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS