19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportReal Sociedad a fost invinsa de propriul antrenor

Real Sociedad a fost invinsa de propriul antrenor

In Liga Campionilor s-au disputat marti seara primele opt meciuri ale etapei a treia din prima faza a grupelor, celelalte opt partide jucindu-se aseara, dupa inchiderea editiei. A fost o runda plina de neprevazut, doua echipe din estul Europei, Dinamo Kiev si Lokomotiv Moscova, invingind surprinzator pe marile favorite Arsenal Londra, respectiv Inter Milano.

Derbiul serii, Juventus – Real Sociedad, a fost cistigat de italieni cu 4-2 gratie evolutiei excelente a virfurilor Trezeguet si Di Vaio, dar si „ajutorului“ primit din partea antrenorului formatiei adverse, francezul Raynald Denoueix, care a alcatuit o formula de joc ciudata, in care nu si-au gasit locul doi dintre cei mai buni jucatori ai bascilor, Nihat si De Pedro.

Grupa A

Anderlecht a parasit ultima pozitie a clasamentului grupei A dupa ce a reusit sa invinga marti seara, pe teren propriu, cu scorul de 1-0, formatia scotiana Celtic Glasgow. Din minutul 26, cind capitanul lor, De Boeck, a fost eliminat, belgienii au fost supusi unei presiuni constante, dar au reusit insa sa reziste fara sa primeasca gol. Mai mult chiar, echipa din Bruxelles a marcat spre finalul meciului prin Dindane (’72), trimitindu-i pe scotieni in bratele disperarii.

In cealalta partida a grupei A, Olympique Lyon si Bayern München au terminat la egalitate, scor 1-1. Bavarezii au deschis scorul prin Makaay (’25) si puteau sa-si majoreze avantajul in minutul 60, cind virful Santa Cruz a trimis balonul in bara. Francezii au fortat egalarea si, cu doua minute inainte de finalul partidei, Luyindula a reusit sa-l invinga pe Kahn cu o lovitura de cap bine plasata.

Grupa B

Inter Milano nu a reusit sa-si revina dupa demiterea antrenorului argentinian Hector Cuper si a pierdut, cu 0-3, partida jucata in deplasare cu Lokomotiv Moscova. Reamintim, in prima etapa italienii cistigasera cu acelasi scor intilnirea de la Londra, cu Arsenal. Revenind la partida de marti, de la Moscova, sa notam ca rusii au deschis scorul inca din minutul doi, prin Loskov, majorindu-si avantajul in repriza secunda gratie golurilor marcate de Asvetia (’50) si Khokhlov (’57).

In meciul Dinamo Kiev – Arsenal Londra, scor 2-1 (Shatskikh ’27, Belkevich ’64 / Henry ’80), fotbalistul roman Tiberiu Ghioane a fost titular la echipa gazda, fiind inlocuit in minutul 79 cu Khatskevich. Florin Cernat nu a jucat, fiind accidentat. Echipa Arsenal nu a obtinut decit un singur punct in trei meciuri si este obligata sa cistige urmatoarele jocuri pentru a mai spera la calificarea in optimile de finala.

Grupa C

AEK Atena nu a reusit nici marti sa depaseasca perioada nefasta pe care o traverseaza de citva timp, si a pierdut, cu 0-1, meciul de pe teren propriu cu PSV Eindhoven. Pentru formatia antrenata de Guus Hiddink, partida cu grecii reprezenta ultima sansa de a mai spera la o calificare in optimi. Unicul gol al intilnirii de pe stadionul „Apostolos Nikolaidis“ a fost marcat de Lucius, in minutul 37. Din minutul 65, AEK a jucat in inferioritate numerica, fundasul Amponsah fiind eliminat pentru un fault din postura de ultim aparator.

In celalalt meci al grupei C, Deportivo La Coruna a reusit sa invinga pe teren propriu, cu scorul de 1-0, formatia franceza AS Monaco. Partida de pe „El Riazor“ a fost saraca in faze spectaculoase, iar singurul gol al intilnirii a fost marcat de Diego Tristan, in minutul 83.

Grupa D

Vicecampioana Turciei, Galatasaray Istanbul, a cistigat la limita, cu 1-0, derbiul balcanic cu echipa elena Olympiakos Pireu. Unica reusita a partidei care s-a disputat pe stadionul „Atatürk Olimpiyat“ a fost trecuta in contul lui Cihan (‘9). Mijlocasul roman al Galatei, Ovidiu Petre, si-a facut debutul in Liga Campionilor, el fiind trimis pe teren in minutul 76, in locul lui Arif. Gabriel Tamas nu a evoluat in aceasta partida, iar cel de-al treilea fotbalist roman al echipei din Istanbul, Florin Bratu, nu are drept de joc in Liga Campionilor.

Antrenorul echipei Real Sociedad, francezul Raynald Denoueix, si-a alcatuit formatia pentru partida din deplasare cu Juventus hotarit parca sa nu puna nici un fel de probleme italienilor. Altfel nu se explica de ce tehnicianul ibericilor i-a lasat pe banca de rezerve pe Nihat si pe De Pedro, doi dintre cei mai valorosi fotbalisti ai echipei din San Sebastian. Dupa ce Juventus a facut 4-0 (Trezeguet ‘3, ’63; Di Vaio ‘7, ’45), Denoueix a trimis in teren si cele doua vedete de lux, iar Real Sociedad a inceput sa joace de la egal la egal cu campioana Italiei. Mai mult chiar, formatia spaniola a redus din diferenta prin I. Tudor (’67 – autogol) si De Pedro (’80), si a lasat impresia ca, daca ar fi jucat cu primul „unsprezece“, i-ar fi putut face viata grea Juventusului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS