20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Sport pe scurt

CN de lupte libere

Trei vicecampioane pentru CSM Craiova

La Campionatele Nationale individuale de lupte libere pentru seniori si senioare, care au avut loc in perioada 17-19 octombrie, la Cluj-Napoca, craiovenii si-au demonstrat valoarea, obtinind trei medalii de argint si una de bronz. Competitia a adunat la start cei mai buni sportivi din toata tara, in total pe tabloul de concurs fiind trecuti aproape 150 de participanti. Bania a fost reprezentata de patru luptatoare, toate junioare la CSM – CSS Electro, si un luptator, Aurel Cimpoieru (CSM – CS Pandurii Tg. Jiu), antrenorul lotului de fete de la Craiova. Desi au avut in fata adversare mult mai experimentate si obisnuite cu competitiile majore, tinerele oltence s-au descurcat foarte bine in fata senioarelor, trei dintre ele pierzid abia in finala.

Titlurile de vicecampioana nationala au fost obtinute de Laura Nederu (categoria 48 kg), Mona Lepadatu (51kg) si Geta Buliga (63 kg), in competitia seniorilor, la categoria 60 kg, Cimpoieru reusind sa termine pe locul trei, obtinind astfel medalia de bronz. Pentru sportivul Aurel Cimpoierul, aceste Campionate Nationale au fost ultimul concurs la care a participat, de acum inainte el raminind sa se dedice numai meseriei de antrenor, in curind urmind sa fie numit in aceasta functie si la lotul national.

Lupte libere

Dubla legitimare pentru „transferati“

Toti sportivii craioveni care se pregatesc in Banie, dar care, din anumite motive, activeaza la alte cluburi vor avea dubla legitimare. Asa au decis conducatorii de la CSM Craiova dupa ultimele Campionate Nationale de lupte, seniori si senioare, care au avut loc la sfirsitul saptaminii trecute, la Cluj-Napoca, si la care o serie de olteni au intrat in competitie punctind pentru alte cluburi. Astfel, Ionelus Cimpoieru (120 kg) si Marian Anghel (66 kg) au evoluat pentru Vulcan Bucuresti, ultimul clasindu-se pe locul trei, in timp ce Diana Cioineag (48 kg) si Ana Maria Paval (51 kg) au participat pentru Sf. Gheorghe, respectiv CSS Onesti, prima reusind sa cucereasca medalia de aur. Mai mult, cele doua fete fac parte si din teamul CSM – CSS Electro care va participa, la Brasov, la Campionatele Nationale pe echipe, unde craiovencele pornesc favorite, dupa ce au obtinut calificarea de pe primul loc. Ca atare, conducerea CSM-ului a anuntat ca nu va mai accepta o asemenea situatia, din ianuarie toti sportivii in cauza urmind sa aiba dubla legitimare.

Cupa Mondiala de rugbi

„Stejarii“ joaca astazi cu Argentina

Selectionata de rugbi a Romaniei va intilni astazi, in cadrul Cupei Mondiale, selectionata Argentinei, formatie in fata careia echipa antrenata in prezent de Bernard Charreyre nu a cistigat niciodata. Primul meci cu argentinienii, din cele sase intilniri disputate pina acum, s-a jucat in 1973, la Buenos Aires, si s-a incheiat cu scorul de 9-15. Patru meciuri s-au disputat in Argentina (trei la Buenos Aires si unul la Rosario), unul la Bucuresti in 1992, scor 18-21, si unul la Auch, in Franta, in 1997.

Dintre aceste partide, patru au fost amicale, iar doua s-au jucat in Cupa Tarilor Latine. Scorul cel mai mic s-a inregistrat in meciul de la Bucuresti, din 1992, (18-21), iar cel mai mare (22-69), la Rosario, in 1998, aceasta fiind si ultima intilnire cu Argentina.

La fel ca si Romania, Argentina a participat la toate cele cinci editii ale Cupei Mondiale disputate pina acum. La Cupa Mondiala, echipa Argentinei a fost invinsa de Australia, cu 24-8, si a invins Namibia, cu 67-14.

Argentinienii au urmarit pe casete video partidele „stejarilor“ cu Irlanda si cu Australia, iar concluzia antrenorului „pumelor“, Marcelo Loffreda, a fost urmatoarea: „Romanii au facut impotriva Australiei un joc foarte puternic din punct de vedere fizic, dar au pierdut la scor. Iar cind pierzi astfel vrei sa te razbuni si eu cred ca vor incerca acest lucru in meciul cu noi. Cred ca va fi foarte greu sa cistigam“.

Meciul de astazi se disputa la Sydney, de la ora 13.30 (ora Romaniei, in direct la TVR 2).

Turneul de tenis de la Sankt Petersburg

Andrei Pavel a fost eliminat

Jucatorul roman de tenis Andrei Pavel a fost eliminat luni, in prima mansa a turneului de la Sankt Petersburg, care este dotat cu premii in valoare totala de un milion de dolari.

Pavel a pierdut, cu scorul de 7-6 (7/3), 6-7 (1/7), 1-6, partida jucata cu rusul Mikhail Iujnii, cap de serie numarul 5.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS