19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Sport pe scurt

Handbal (f), Divizia A

Dwar vizeaza a treia victorie

Formatia de handbal feminin Dwar Craiova intilneste astazi, de la ora 11.00, in sala sporturilor din Valea Vlaicii, intr-un joc contind pentru etapa a sasea, pe Viitorul Medias, echipa situata pe locul patru in clasament. Elevele lui George Burcea ocupa in acest moment locul sase, cu cinci puncte, iar astazi spera in cea de-a treia victorie a sezonului. Cum titularul postului de portar, Dinca, va mai sta cu piciorul in ghips aproape o luna, tehnicianul George Burcea ar putea incepe partida cu urmatorul „sapte“: Bobolocu – Stoicea, Tanase, A. Ecaterinescu, Rusan, Sanda, E. Ecaterinescu.

Volei (m, f)

Universitatea – la inceput de drum

Cu chiu, cu vai, Craiova a reusit sa se prezinte astazi la startul competitiei de volei cu doua echipe, una de baieti si alta de fete, amindoua inscrise in liga secunda sub titulatura de Universitatea. Ambele formatii vor incepe noul sezon cu deplasari, baietii, pregatiti de Dan Pascu, urmind sa joace la Dej, cu Unirea, in timp ce fetele, antrenate de Adrian Cotoranu, la Rimnicu Vilcea, cu CNMB.

Formatia de volei masculin are pina in acest moment doar opt jucatori legitimati, de saptamina viitoare acestora urmind sa li se alature patru juniori de la LNT. Mai mult, Pascu nu-l poate folosi nici pe singurul ridicator de care dispune in prezent, Bogdan Mihailescu, acesta, student la Medicina, trebuind sa fie prezent la niste cursuri. Adversarii de astazi sint considerati cea mai buna echipa din seria vest, Unirea vizind promovarea, asa ca oltenilor le va fi foarte greu, in actuala formula, sa emita vreo pretentie.

De partea cealalta, nici echipa de fete a Universitatii nu sta pe roze. Craiovencele si-au inceput pregatirea de zece zile, tehnicianul Cotoranu avind astfel putin timp la dispozitie sa cristalizeze relatiile de joc. In plus, din lotul si asa foarte firav pe care il are la dispozitie, antrenorul oltean nu va putea pleca spre Rimnicu Vilcea decit cu opt jucatoare, din simplul motiv ca deplasarea se va face cu doua autoturisme. Ca atare, si voleibalistele din Banie vor avea parte de o confruntare dificila astazi.

Box profesionist

Holyfield intentioneaza sa se retraga

Evander Holyfield, pugilistul american care a fost invins de compatriotul sau James Toney intr-un meci la categoria grea, versiunea IBF, disputat pe 4 octombrie, intentioneaza sa se retraga din activitatea competitionala, a spus avocatul boxerului, Jim Thomas. Avocatul a precizat ca Holyfield vrea sa se mai gindeasca in legatura cu retragerea, precizind o decizie ar putea fi anuntata saptamina viitoare.

Holyfield a fost invitat de presedintele Nigeriei, Olusegun Obasanjo, sa asiste la Jocurile Panafricane, la finalul acestei saptamini. Evander Holyfield, campion mondial la categoria grea, versiunile WBA si IBF, la sfirsitul anilor ’90, va implini saptamina viitoare 41 de ani.

In perspectiva meciului cu Miguel Callist

Doroftei s-a antrenat in sala „Dinamo“

Leonard Doroftei, campionul mondial la categoria semiusoara, versiunea WBA, a efectuat joi, la sala „Dinamo“, un antrenament deschis presei. Sedinta de pregatire a durat o ora si zece minute, iar in sala s-a aflat si managerul clubului Interbox, Yvon Michel. Sparring-partener-ul lui Doroftei, Frederick Tukes, s-a antrenat sperat, ca si pugilistul Adrian Diaconu, component al clubului Interbox, care il va intilni in cadrul galei „Duelul Diamantelor“, de pe 25 octombrie, pe francezul de origine algeriana Serdjane Ramdane. Leonard Doroftei va boxa cu panamezul Miguel Callist pe 25 octombrie, in sala „Ioan Kunst Ghermanescu“, pentru titlul mondial la categoria semiusoara, versiunea WBA.

„M-am pregatit foarte bine in ultima perioada. Ramine sa-l inving pe Callist. Ma simt ca la inceput aici, in Romania. Ma simt obligat sa dau totul si sa fac un meci frumos. Sint fericit ca sint la apusul carierei si mai ales ca sint acasa“, a spus Leonard Doroftei.

Miguel Callist a sosit ieri la Bucuresti si a fost insotit de o delegatie formata din sase persoane.

Fiind operata la piciorul sting

Lindsay Davenport si-a incheiat sezonul

Tenismena americana Lindsay Davenport, numarul patru in clasamentul WTA, a fost supusa unei interventii chirurgicale la piciorul sting si nu va mai evolua pina la sfirsitul sezonului. „Sint foarte dezamagita. A fost o decizie dificila, pentru ca insemna sa nu mai particip la turneul de la Los Angeles. Oricum, sint nerabdatoare sa revin pe teren si sa ma pregatesc pentru sezonul viitor“, a spus Davenport, care spera sa revina la Internationalele de tenis ale Australiei, care debuteaza pe 19 ianuarie 2004.

Davenport are in palmares 38 de titluri la simplu, dintre care trei turnee de Grand Slam (US Open in 1998, Wimbledon in 1999 si Australian Open in 2000). Ea a ocupat, timp de 38 de saptamini, primul loc in clasamentul WTA.

In timpul sedintei de incercari dinaintea Raliului Corsicii

Petter Solberg a lovit un stilp telefonic

Petter Solberg, pilotul norvegian al echipei Subaru Impreza, a fost victima unui accident care s-a produs joi, in apropiere de Ajaccio, in timpul sedintei de incercari dinaintea Raliului Corsicii, a 12-a etapa a Campionatului Mondial de Raliuri. Solberg a pierdut controlul masinii, care a iesit de pe traseu si a lovit un stilp telefonic. Desi automobilul a fost grav avariat, pilotul a scapat nevatamat.

„Echipa incearca sa repare masina. Daca acest lucru nu va fi posibil, vom gasi o alta solutie. Probabil vom cere ca o alta masina sa fie adusa de urgenta din Anglia. Acest lucru va fi stabilit impreuna cu comisarii de cursa“, a spus purtatorul de cuvint al echipei Subaru.

Motociclism

Rossi ar putea evolua pentru Ducati

Dublul campion mondial la motociclism, italianul Valentino Rossi, ar putea evolua din sezonul urmator pentru echipa Ducati. „Este posibil sa trec la Ducati“, a spus campionul italian, care evolueaza la Honda si care se afla si in tratative cu Yamaha.

Valentino Rossi, care are 24 de ani, a respins o oferta privind prelungirea de contract cu Honda. El a precizat ca managerul sau a transmis o contrapropunere firmei Honda. „Noi am transmis o oferta firmei Honda, in Malaezia, insa conducerea echipei a precizat ca are nevoie de mai mult timp pentru a o lua in considerare. Nu cunosc exact situatia“, a afirmat Rossi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS