21.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTurcia - Anglia, un meci pe muchie de cutit

Turcia – Anglia, un meci pe muchie de cutit

Fotbalistii britanici au vrut sa boicoteze intilnirea in semn de protest fata de neselectionarea lui Ferdinand

Responsabilii Federatiei Turce de Fotbal i-au sfatuit pe spectatori sa nu vina cu telefoane mobile la meciul dintre Turcia si Anglia, care se va disputa miine in preliminariile CE 2004, deoarece nu li se va permite accesul pe stadion. Aceasta masura a fost luata deoarece deseori suporterii turci isi arunca telefoanele mobile pe teren in timpul meciurilor din campionat.

Huliganii vor fi opriti la granite

Pentru meciul dintre Turcia si Anglia, decisiv pentru calificarea directa a uneia dintre aceste echipe la turneul final din Portugalia, autoritatile turce au mobilizat 5.000 de politisti. La Istanbul vor fi prezenti si cinci politisti englezi, pentru a-i recunoaste pe eventualii huligani care vor incerca sa intre in Turcia. „Cinci politisti englezi, care ii cunosc pe huligani, vor veni sa ne ajute si vor sta la aeroport“, a spus seful politiei din Istanbul, Celalettin Cerrah. Oficialul turc a precizat ca politia britanica a trimis o lista cu numele a o mie de persoane periculoase originare din Anglia. Lista a fost trimisa la toate punctele de frontiera din Turcia. „Aceste persoane nu vor primi autorizatia de a intra in tara si vor fi intoarse din drum“, a spus Cerrah. Seful politiei din Istanbul a mentionat ca nici un loc din tribunele arenei unde va avea loc meciul nu a fost rezervat suporterilor englezi si nici un fan al selectionatei Angliei nu va intra pe stadion.

Jucatorii englezi nu mai boicoteaza meciul

Jucatorii reprezentativei de fotbal a Angliei, care amenintasera ca nu vor disputa meciul cu Turcia, in semn de protest fata de neselectionarea fundasului Rio Ferdinand, au decis in final sa nu boicoteze aceasta intilnire. Ferdinand, fundasul de 24 de ani al echipei Manchester United, risca o suspendare pe o perioada de doi ani deoarece nu s-a prezentat la un control antidoping pe 23 septembrie, dupa un antrenament al formatiei sale. Jucatorul a efectuat apoi, dupa 36 de ore, un alt test, al carui rezultat a fost negativ, dar federatia engleza a hotarit totusi sa nu-l selectioneze in lotul pentru meciul cu Turcia, considerind ca Ferdinand a incalcat regulamentul antidoping. Decizia forului englez i-a nemultumit pe componentii reprezentativei Angliei, multi dintre acestia fiind jucatori ai clubului Manchester United, care amenintasera ca nu vor disputa partida cu Turcia.

„Sint fericit sa va anunt ca echipa Angliei, cu lotul complet, va pleca spre Turcia“, a spus Mark Palios, director executiv al Federatiei engleze, in cursul unei conferinte de presa.

Totusi, in partida de la Istanbul, unul dintre cei mai buni jucatori britanici, Michael Owen, nu va putea evolua pentru selectionata Angliei. Atacantul lui Liverpool este inca nerefacut dupa o accidentare la tibie. Owen, care s-a lovit simbata, in derbiul cu Arsenal, s-a intors deja la Liverpool, unde va urma un tratament de recuperare.

Locul lui Owen, care a marcat 24 de goluri in 53 de meciuri la nationala, ar putea fi luat de Darius Vassell (Aston Villa), autorul unui gol in meciul tur, cistigat de englezi cu 2-0. O alta varianta a lui Sven Goran Eriksson, selectionerul suedez al nationalei Albionului, ar fi sa inceapa cu perechea de atacanti Emile Heskey – Wayne Rooney.

UEFA ii amenintase pe britanici

UEFA s-a autosesizat in cazul amenintarii jucatorilor englezi si a reamintit ca regulamentul contine prevederi care sanctioneaza astfel de comportamente. „Daca un meci nu poate avea loc sau nu poate fi incheiat din cauza unei echipe sau a federatiei de care apartine aceasta, Comisia de disciplina poate fie sa atribuie victoria formatiei adverse, fie sa descalifice selectionata vinovata. Sau poate lua orice altfel de decizie potrivita pentru fiecare caz“, se precizeaza intr-un comunicat publicat pe site-ul oficial al UEFA. De asemenea, forul european a mentionat ca federatiile nationale trebuie sa aiba grija ca reprezentativele sa ajunga in orasul unde disputa un meci cel tirziu in seara dinaintea partidei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS