19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Sport pe scurt

Campionatele Mondiale de scrima

Mihai Covaliu a cistigat argintul

Scrimerul roman Mihai Covaliu a obtinut medalia de argint in proba de sabie de la Campionatele Mondiale care se desfasoara la Havana. Covaliu, care a trecut in sferturile de finala de rusul Alexei Diasenko si in semifinale de italianul Aldo Montano, a fost invins in finala, cu scorul de 15-11, de ucraineanul Vladimir Lukasenko.

In proba feminina de spada, reprezentantele Romaniei nu au atins fazele superioare. Craioveanca Ana Branza (Steaua) s-a clasat pe locul 37 (8-9 cu Maarilka Vosu) din Estonia, Loredana Iordachioiu (CSM – LPS Craiova) pe 38 (8-15 cu ucraineanca Natalia Conrad, cea care a cistigat aurul), iar Iuliana Maceseanu (CSM – LPS Craiova) pe 68 (cu 5-15 cu germanca Britta Heidemann). Titlul mondial i-a revenit Nataliei Conrad (Ucraina), care a invins-o in finala pe frantuzoaica Maureen Nisima, cu scorul de 8-7. Cristiana Cascioli (Italia) si Li Na (China) au obtinut medaliile de bronz.

Volei (m)

Situatie confuza la Universitatea

Voleiul masculin craiovean se afla intr-o situatie dificila. Desi pina la debutul campionatului mai sint zece zile, nu se stie inca daca se va gasi sprijinul financiar necesar pentru ca formatia Universitatea sa se poata descurca in noul sezon. In tot acest timp, tehnicianul Dan Pascu a incercat sa formeze un lot care sa faca fata in Divizia B. A pornit cu doi jucatori din vechea garda (Mitru si Prodana), a reactivat apoi voleibalisti care nu mai participasera de citiva ani la competitiile oficiale si, in fine, a asteptat sprijinul Licelului „Nicolae Titulescu“, care, in cele din urma, s-a obtinut, juniorii de la LNT urmind sa aiba dubla legitimare. Dupa perioada de pregatire, echipa a capatat o oarecare omogenitate, dar acum, cind se pune problema inceputului de campionat, nu se stie de unde se vor obtine nici macar banii pentru arbitraj. Universitatea va intra in competitie pe 18 octombrie, pentru primul joc trebuind sa se deplaseze la Dej.

Tot pe 18 octombrie incepe si campionatul feminin de volei, liga secunda, fetele de la Universitatea, care s-au reunit saptamina trecuta urmind sa evolueze in prima etapa la Rimnicu Vilcea.

Raliu, Campionatul National de Tot Teren

Inca o victorie pentru tandemul Badoi – Bocai

Campionatul National de Raliuri Tot Teren a programat, la sfirsitul saptaminii trecute, la Bacau, etapa cu numarul cinci. Pe o distanta totala de 253,53 km, concursul a adunat la start mult mai putini participanti decit se inregistrasera in etapa anterioara, cea din Baia Mare. Echipajul craiovean format din Catalin Badoi si Catalin Bocai, care a alergat pe acelasi Nissan Patrol, s-a aflat insa la datorie si a repurtat o noua victorie, oltenii reusind aceeasi performanta ca in etapa trecuta, si anume clasarea pe primul loc atit la debutanti, cit si in ierarhia generala. Au existat in total sase probe speciale, patru simbata si doua duminica, acestea cuprinzind drumuri forestiere necirculate de cinci-sase ani, macadam, asfalt si drumuri comunale, ultimele doua categorii fiind, evident, inchise circulatiei publice. Ultima etapa a Campionatului National de Tot Teren va avea loc la Brasov, in zilele de 24, 25 si 26 octombrie, organizatorii asteptindu-se la un numar mult mai mare de participanti.

Fotbal, juniori A si B

Craiovenii merg mai departe

In Banie s-a desfasurat, in perioada 3-5 septembrie, faza zonala a campionatului de juniori A si B. La ambele categorii, craiovenii au detinut suprematia, tinerii jucatori de la Scoala de Fotbal „Gica Popescu“ calificindu-se fara emotii la faza semifinala. Grupa ’85, pregatita de Ovidiu Turcu, a cistigat ambele jocuri: 3-2 cu Building (goluri Nisipasu 2 si Dumitriu) si 7-1 cu Jiul Petrosani (goluri Nisipasu 3, Dumitriu 2 si Bucatea 2). Cealalta echipa de la „GP“, formata din juniorii ’87 antrenati de Alin Dobrotescu, si-a spulberat adversarii, inregistrind urmatoarele rezultate: 9-1 cu LPS Caransebes (marcatori Kallo 4, Nitu 2, Mihaila 2 si Cristescu) si 13-0 cu Jiul Petrosani (marcatori Cristescu 3, Mihaila 3, Ganea 2, Kallo 2, Constantin 2 si Duica). Pentru juniorii A, faza semifinala va avea loc tot la Craiova, intre 9 si 12 octombrie „GP“ urmind sa joace cu UMT Timisoara si Petrolul Braila, in timp ce juniorii B se vor afla, in aceeasi perioada, la Tirgoviste, pentru confruntarile cu Chindia si LPS Bistrita.

Iata si loturile celor doua formatii: Juniori A (1985): Pirvan, Barbu (portari), Iova, Radut, Barbarasa, Badoiu, Macau, Zaharioiu, Minzatu, Chiriac, Nisipasu, Bucatea, Dumitriu, Balan, Bugala, Radutu, Cretu, Rada, Roman. Juniori B (1987): Oghinciuc, Zegheru (portari), Tarnu, Ignat, Ilie, Murdarea, Ghenescu, Verdes, Ciocilteu, Kallo, Gilca, Mitroi, Duica, Filip, Constantin, Nica, Grecu, Chirita, Nitu, Mihaila, Cristescu, Ganea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS