20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMitea si Bratu au prins gustul golului

Mitea si Bratu au prins gustul golului

Doi dintre fotbalistii romani care joaca de la inceputul acestui sezon in campionatele puternice din Europa, Nicolae Mitea (Ajax Amsterdam) si Florin Bratu (Galatasaray), au reusit, in sfirsit, sa inscrie. Un alt „stranier“ roman care a marcat in week-end-ul trecut este Marius Sumudica, fostul atacant al Rapidului evoluind in prezent in Ungaria, la Debrecen. Adrian Mutu a fost pentru prima oara rezerva de cind s-a transferat la Chelsea, in timp ce formatia antrenata de Hagi, Bursaspor, la care evolueaza Vintila, Miu, Frasineanu si Ganea, a pierdut din nou in campionatul Turciei.

Olanda. Nicolae Mitea a marcat in minutul 89 primul sau gol pentru Ajax Amsterdam, in meciul cistigat de aceasta duminica, in deplasare, cu scorul de 3-1, in fata formatiei Gronigen, in cadrul etapei a 7-a a campionatului Olandei. Mitea a intrat pe teren in minutul 67, in locul lui Ibrahimovici, in timp ce Bogdan Lobont a evoluat tot meciul.

Turcia. Florin Bratu a inscris un gol in minutul 53 al meciului pe care echipa sa, Galatasaray, l-a cistigat pe teren propriu, cu scorul de 4-3 (1-0), in fata formatiei Akcaabat Sebatspor, in etapa a 8-a a campionatului Turciei. Bratu, care a evoluat incepind cu minutul 46, cind a intrat pe teren in locul lui Hasan Sas, a fost si autorul pasei in urma careia Arif Erdem a marcat in minutul 49 al doilea gol al echipei Galatasaray. Celelalte doua goluri ale formatiei antrenate de Fatih Terim au fost inscrise de Frank de Boer (’35) si Sabri Sarioglu (’87). Pentru Akcaabat Sebatspor au marcat Sumiala (’72) si Orhan Kaynak (’74, ’90). Fotbalistii echipei Galatasaray, Ovidiu Petre si Gabriel Tamas, nu au evoluat.

Tot in campionatul Turciei, echipa antrenata de Gheorghe Hagi, Bursaspor, a fost invinsa in deplasare, cu scorul de 2-1 (1-1), de Malatyaspor. Unicul gol al formatiei Bursaspor a fost inscris de Okan Yilmaz, in minutul 15. Pentru Malatyaspor a marcat Muhammet Hanefi (’22, ’78). La Bursaspor, Bogdan Vintila, Cornel Frasineanu si Iulian Miu au evoluat tot meciul, ultimul fiind sanctionat cu un cartonas galben, in minutul 35. Ionel Ganea nu a jucat, fiind suspendat.

Ungaria. In etapa a 10-a a campionatului Ungariei, Marius Sumudica a marcat in minutul 71 un gol pentru formatia sa, Debrecen, in meciul cistigat pe teren propriu, cu scorul de 5-0, in fata echipei Ferencvaros.

Anglia. Adrian Mutu a intrat pe teren in minutul 79 al meciului cistigat de Chelsea Londra in deplasare, cu scorul de 2-1, in fata gruparii Middlesbrough, in etapa a 8-a a campionatului Angliei. Mutu l-a inlocuit pe Gudjohnson.

Belgia. Liviu Ciobotariu nu a jucat in meciul pe care echipa sa, Mons, l-a terminat la egalitate, scor 1-1, in deplasare cu La Louviere, in etapa a 8-a a campionatului Belgiei. In schimb, Marius Mitu a evoluat pe intreaga durata a partidei terminate de formatia sa, Lierse, la egalitate, scor 0-0, in deplasare la Cercle Bruges.

Elvetia. Echipa Grassohpper Zürich, cu Ionel Gane pe teren 63 de minute, a invins acasa, cu scorul de 2-1, formatia FC Thun, in etapa a 13-a a campionatului Elvetiei. Gane a fost inlocuit de Feliciano.

Italia. In etapa a 7-a din divizia a doua a campionatului Italiei, Valentin Nastase a evoluat toate minutele in meciul cistigat de echipa sa, US Palermo, pe teren propriu, cu scorul de 2-1, in fata formatiei Pescara. Nastase a primit un cartonas galben, in timp ce Paul Codrea a fost rezerva. Adrian Mihalcea a intrat pe teren in minutul 46 al meciului pe care echipa sa, Hellas Verona, l-a pierdut pe teren propriu, cu scorul de 1-2, in fata formatiei Atalanta Bergamo. Romanul l-a inlocuit pe Waigo. Bogdan Patrascu a fost trimis pe teren in minutul 60 al partidei pe care Piacenza a terminat-o la egalitate, scor 2-2, in deplasare, cu formatia Como. Patrascu a intrat pe teren in locul lui Campagnaro.

Spania. In etapa a 6-a a diviziei a doua spaniole, Numancia, cu Laurentiu Rosu pe teren tot meciul, a invins in deplasare, cu scorul de 3-1, formatia Poli Ejido, la care Denis Serban a fost titular si a jucat 54 de minute, fiind inlocuit cu Poschner.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS