12.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăSportEliminati in stil mafiot de niste ticalosi

Eliminati in stil mafiot de niste ticalosi

Danezii au marcat primul gol dintr-un penalti inexistent • Gazdele au egalat apoi dupa ce se incheiasera prelungirile dictate de hotul elvetian Urs Maier • La 2-1 pentru noi, tricolorii au ratat vreo trei ocazii singuri cu portarul

Danemarca – Romania 2-2

• Copenhaga, stadion „Parken“, spectatori 40.000

• Au marcat: Tomasson ’35, din 11 metri; Laursen ’95 / Mutu ’62; Pancu ’72

Danemarca: Sorensen – Helveg, Laursen, Henriksen, N. Jensen – Gronkjaer (’80, Rommedahl), Wieghorst (’64, Poulsen), Gravesen, M. Jorgensen – Tomasson (’55, C. Jensen), Sand. Antrenor: M. Olsen.

Romania: Lobont – Stoican, Chivu, Iencsi, Rat – Fl. Dumitru (’70, Cernat), M. Radoi, Pancu, D. Munteanu – I. Ganea (’66, Bratu), Mutu (’90, Soava). Antrenor: A. Iordanescu.

• Avertismente: Gronkjaer / D. Munteanu, Rat, Mutu.

• A arbitrat: U. Meier (Elvetia)

Intr-o lume corecta, Romania s-ar fi calificat „en fanfare“ la Campionatul European din Portugalia. Din pacate, aseara s-a vazut ca Occidentul „civilizat“ ne-a ajutat sa scapam de comunisti ca sa ne „calareasca“ mai bine.

Furata din interior si din exterior cu aceeasi frenezie, Romania a fost pocnita peste ochi si la fotbal, furindu-i-se dreptul de a fi prezenta la un turneu final de Campionat European.

„Tricolorii“ au jucat aseara corect in prima repriza si sclipitor in cea de-a doua. Danezii au avut debutul de meci mai bunicel, dar nu si-au creat cine stie ce ocazii. Putea iesi gol dintr-o lovitura libera acordata in minutul 12 de linga careul nostru, dar N. Jensen a sutat pe linga vinclu.

In minutul 35, insa, arbitrul elvetian a furat prima data: dupa un corner, a acordat penalti dupa un fault inexistent. Fara mustrari de constiinta, Tomasson a transformat impecabil.

La reluare, romanii au intrat decisi sa se razbune pe nedreptatea de care avusesera parte. Dupa ce Ganea si Chivu au fost aproape de gol, dupa ce Lobont a salvat incredibil de la radacina barei la sutul lui Ebbe Sand, Mutu (’62) a facut 1-1: a centrat Fl. Dumitru, „decarul“ roman a protejat exceptional in careu si l-a executat cu singe rece pe Sorensen.

Dupa alte 10 minute, Pancu a prins o torpila de la marginea careului si a facut spectaculos 2-1. Din acel moment, Urs Maier a inceput sa ne „urmareasca“ din nou. A acordat mingea danezilor chiar si atunci cind faultau ei si, probabil, s-a enervat cumplit ca „tricolorii“ au ratat incredibil in trei situatii singuri cu portarul (Mutu de doua ori si Cernat o data!)

La final, „ursul“ elvetian a aratat patru minute de prelungire. Acestea se scursesera de 40 de secunde (!) cind, la o centrare, Laursen a faultat doi aparatori romani, a facut preluare cu mina si a marcat golul egalizator de la 3-4 metri! In acel moment, totul s-a naruit si ne-am dat seama ca Romania va fi scoasa in suturi de cite ori va avea ocazia sa ajunga, prin forte proprii, la „balurile“ celor bogati.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS