14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportClaudia Steff, intre Mondiale, Campionatele Nationale si Olimpiada

Claudia Steff, intre Mondiale, Campionatele Nationale si Olimpiada

Intoarsa de la Mondialele din Franta cu un loc 5, in proba de 20 km mars, Claudia Steff a obtinut, dupa doua saptamini, si titlul de campioana nationala la 10 km mars, competitie care a avut loc duminica, in Parcul „Romanescu“. Sportiva de la CSM Craiova a cistigat lejer cursa, iar acum se pregateste pentru Olimpiada de anul viitor, unde spera intr-o clasare pe podium.

– Cum ti s-au parut Mondialele de la Paris?

– A fost greu. Eu suferisem o operatie la genunchi la sfirsitul lunii februarie, de aceea am inceput pregatirea mai tirziu, prin aprilie, asa ca am avut putin timp la dispozitie pentru a intra intr-o forma competitiva. Intr-un fel, a trebuit chiar sa fortez in aceasta perioada pentru a ajunge la un nivel optim.

– Cu toate acestea, ai reusit a doua performanta a delegatiei Romaniei.

– Da, dar totusi Romania a dezamagit prin rezultatele obtinute. Eu, insa, dupa pregatirea facuta, ma asteptam la o medalie. In timpul cursei mi-am dat seama ca puteam obtine bronzul, dar am primit al doilea avertisment din partea arbitrilor, cind mai erau 5 km de parcurs, si am fost nevoita sa o las mai moale, pentru ca riscam sa fiu descalificata. Mi-am imbunatatit totusi recordul personal cu 30 de secunde.

– La putin timp ai obtinut titlul de campioana nationala. Nu te-ai simtit obosita dupa Mondiale?

– Forma nu se pierde asa usor, insa eu, dupa Mondiale, am vrut sa iau o pauza, de frica accidentarilor. M-am decis cu greu sa particip. Dupa doua saptamini de inactivitate imi era teama sa intru direct in efort mare, dar am facut-o si am terminat pe primul loc.

– Cum a fost cursa?

– Nu ma asteptam sa cistig asa usor. Parca a fost un simplu antrenament, cu toate ca am avut-o ca principala adversara pe Norica Cimpeanu, o atleta foarte buna de la CSM Alba Iulia, care a obtinut in final locul secund.

– Ce urmeaza in continuare?

– O sa iau o pauza de o luna, timp in care voi merge intr-un cantonament de refacere, dupa care voi incepe pregatirile pentru anul 2004, un an olimpic ce se anunta extrem de greu. Primul concurs de obiectiv va fi insa Cupa Mondiala pe echipe, care va avea loc in luna mai, la Naumburg, in Germania. Va fi foarte greu pentru ca fiecare tara va trimite cei mai buni cinci sportivi.

– Ce-ti propui pentru Olimpiada de la Atena?

– Eu imi doresc inca un record personal, ca si anul acesta, dar vreau sa fiu in primele sase. Insa, daca totul merge bine si sint sanatoasa, pot aspira chiar la o medalie. Ar fi ceva extraordinar pentru mine sa ma aflu pe podiumul olimpic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS