19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportStaicu a cedat CSM Resita pentru un euro

Staicu a cedat CSM Resita pentru un euro

Incepind de ieri-dimineata, Dinel Staicu a renuntat oficial la divizionara B CSM Resita, pe care a cedat-o sindicatului liber „Vatra“ de la Combinatul Siderurgic Resita. Oficializarea vinzarii a avut loc intr-o conferinta de presa sustinuta la sediul clubului Universitatea, in prezenta patronului Stiintei, Dinel Staicu, a liderului de sindicat resitean, Muhu Iancu, si a managerului general al craiovenilor, Costel Mitrita. Staicu a primit un euro pentru cedarea „rosso-nerilor“, conform Legii 137.

Dupa cum a declarat Costel Mitrita, clarificarea situatiei legate de transformarea CSM-ului in satelitul Universitatii s-a facut publica pentru ca s-a dorit informarea „comunitatii resitene de acest lucru“, dorindu-se sa se elimine orice confuzie. In momentul in care s-a aflat ca CSM Resita va deveni Universitatea II, fanii banateni s-au suparat, gruparea rosso-nera pierzindu-si astfel identitatea si traditia. Totusi, se pune intrebarea daca Staicu chiar a vindut echipa sau doar a instrainat-o de ochii lumii, mai ales ca a anuntat ca ii va mai ajuta cu bani pe banateni.

Resita va colabora cu Universitatea

Cei prezenti au anuntat ca Universitatea va colabora cu CSM Resita, mai multi jucatori fiind imprumutati clubului din Valea Domanului, numai ca a disparut notiunea de echipa-satelit. „Nu puteam sa-mi bat joc de resiteni. Daca ii faceam «sateliti», asa cum am dorit, insemna practic desfiintarea CSM-ului. Nu puteam sa-mi bat joc de o echipa cu traditie. In plus, daca ii faceam «sateliti» isi pierdeau si culorile“, a comentat Dinel Staicu, omul care in ultimii ani sustine ca a investit peste un milion de euro la divizionara B. Jucatori precum Vulpescu, Dananae, Oprea, Iordache, Suciu si Bucur, cu totii juniori, vor evolua timp de un an la Resita.

Sdrobis va fi „principal“

Noul patron al formatiei resitene, Muhu Iancu, a spus ca asteapta ca, alaturi de sindicatul pe care il conduce, sa se implice si oficialitatile locale, mai ales ca acum nu mai este formatia lui Dinel Staicu. Prin implicarea sindicatului, Resita va avea ca obiectiv imediat salvarea de la retrogradare, antrenor principal fiind numit Ioan Sdrobis, iar Nicolae Negrila va fi pastrat secund.

Posibila colaborare cu o divizionara C

Costel Mitrita a anuntat ca este posibila o asociere a Universitatii cu o grupare de divizia C. „Vom vedea zilele urmatoare ce vom face. Este posibil sa ne asociem cu o divizionara C din Craiova“, a spus Mitrita, care a anuntat ca doi dintre jucatorii Stiintei, Firanescu si Giju, juniori si ei, au fost cedati sub forma de imprumut la UFC Electro.

Mitrita a anuntat ca tuturor jucatorilor nascuti in 1985, Universitatea le-a asigurat un loc de munca, numai Vladut fiind pe dinafara, el refuzind sa semneze cu Stiinta pe motiv ca pleaca in Italia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS