20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Sport pe scurt

Wimbledon (f)

Surorile Williams isi disputa finala

Jucatoarea americana Venus Williams, numarul patru pe lista capilor de serie, s-a calificat in finala probei feminine de simplu a turneului international de tenis de la Wimbledon, al treilea de Mare Slam din acest an, dupa victoria in trei seturi, 4-6, 6-3, 6-1, in fata belgienei Kim Clijters, favorita numarul doi, in semifinale. In ultimul act al competitiei, Venus Williams o va intilni pe sora sa, Serena, care a dispus, cu 6-3, 6-2, de o alta jucatoare din Belgia, Justine Henin-Hardenne. „Sint doar fericita sa joc finala de la Wimbledon din nou. Mi-am dat seama la turneul francez ca nu poti sa ajungi intotdeauna in finala. Acum, ca m-am intors, este cu siguranta extraordinar“, a spus Serena. Surorile Williams s-au intilnit de patru ori in ultimele cinci finale de Grand Slam, inclusiv finala turneului de la Wimbledon de anul trecut, toate intilnirile fiind cistigate de Serena. Surorile Williams au cistigat ultimele trei titluri de la Wimbledon. „Ma rog si o sa fac tot ce pot“, a spus Venus, constienta ca sora sa este marea favorita. „Cel putin pot macar sa fiu prezenta“, a adaugat Venus Williams.

Wimbledon (j)

Horia Tecau s-a calificat in sferturile de finala

Dupa Florin Mergea, si celalalt tenismen roman, Horia Tecau, s-a calificat in sferturile de finala ale competitiei de simplu a juniorilor din cadrul turneului de tenis de la Wimbledon. Tecau l-a invins in optimi cu 6-4, 6-4, pe australianul Robert Smeets, si il va intilni in sferturi pe americanul Brendan Evans.

Scrima, CE 2003

Romania a ocupat locul cinci

Echipa Romaniei a ocupat locul cinci in proba feminina de floreta din cadrul Campionatelor Europene de scrima, care se desfasoara in localitatea franceza Bourges, intrecind Germania cu 45-36. Marea cistigatoare a fost Polonia, care a cucerit medalia de aur in cadrul aceleiasi probe, invingind in finala Italia, cu scorul de 34-31. Medalia de bronz a revenit echipei Rusiei, care a dispus cu 45-26 de Ungaria.

Box, CM 2003

Pugilistii romani vor trei medalii

Lotul national de box al Romaniei, format din 11 pugilisti, are ca obiectiv obtinerea a trei medalii la cea de-a 12-a editie a Campionatului Mondial, care se va disputa, in perioada 6-13 iulie, la Bangkok. Delegatia Romaniei a plecat ieri dupa-amiaza spre Thailanda, pe o ruta Bucuresti-Frankfurt-Bangkok. Cei 11 pugilisti romani care alcatuiesc lotul Romaniei sint Sorin Tanasie (categoria 48 kg), Bogdan Dobrescu (51 kg), Waldemar Cucereanu (54 kg), Viorel Simion (57 kg), Ionut Gheorghe (60 kg), Ion Ionut (64 kg), Dorel Simion (69 kg), Lucian Bute (75 kg), Stefan Balint (81 kg), George Dobovoi (91 kg) si Marius Marcu (+91 kg). Conducatorul delegatiei Romaniei este secretarul general al Federatiei Romane de Box, Nicolae Bud. „Mergem la Campionatele Mondiale cu o echipa completa. Obiectivul este cel cu care deja ne-am obisnuit, cucerirea a trei medalii: una de aur, una de argint si una de bronz. Cred ca sansele cele mai mari la titlul mondial le au Dorel Simion si Lucian Bute, dar oricind poate sa apara si o surpriza“, a spus Bud.

Box

Doroftei vrea sa devina antrenor

Campionul mondial la categoria semiusoara, versiunea WBA, Leonard Doroftei, a anuntat zilele trecute la Pitesti, ca, dupa ce isi va incheia cariera sportiva, intentioneaza sa devina antrenor. Doroftei a precizat ca este foarte posibil ca activitatea sa de pugilist profesionist sa se incheie dupa urmatorul meci. „Vreau sa aduc copiii la sala, sa-i antrenez si sa le vorbesc despre viitor. Am facut tot ce se putea face in cei 18 ani de cind practic acest sport. Acum ma gindesc si la partea financiara si nu voi mai boxa decit in anumite conditii, care sa ma asigure pina la batrinete“, a spus Doroftei. In acest moment, pugilistul roman asteapta propuneri de la clubul canadian Interbox, acolo unde activeaza, afirmind ca este foarte probabil sa dispute un meci cu panamezul Miguel Callist.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS