17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportIonel Ganea a semnat pentru Bursaspor

Ionel Ganea a semnat pentru Bursaspor

Site-ul oficial al UEFA informeaza ca internationalul roman Ionel Ganea a semnat miercuri un contract pe trei ani cu clubul turc de fotbal Bursaspor, dupa ce fusesera parafate intelegeri cu alti trei romani, Bogdan Vintila, Iulian Miu si Cornel Frasineanu.

Atacantul roman de 29 de ani era liber de contract din 30 iunie, cind i-a expirat intelegerea cu VfB Stuttgart, echipa la care a evoluat timp de patru ani. Oficialii clubului din Bundesliga i-au facut o noua oferta, dar mult sub salariul de care beneficiase pina atunci. „Doresc sa joc, in sfirsit, titular si sa o fac cu succes“, a anuntat Ganea, care a primit titlul de cea mai buna rezerva din Bundesliga, dupa semnarea contractului cu echipa antrenata de Gheorghe Hagi.

„Cobra“ are o oferta din Mexic

Clubul mexican Puebla este interesat de serviciile jucatorului craiovean Adrian Ilie, care a evoluat la formatia Deportivo Alaves, retrogradata in a doua divizie spaniola, informeaza cotidianul Mundo Deportivo. Clubul mexican doreste sa-l transfere pe Ilie, insa atacantul roman a afirmat ca este obisnuit sa evolueze in campionatul spaniol.

„Extraordinarele sale prestatii si conditia de jucator liber, dupa ce a evoluat un sezon la Deportivo Alaves, au fost determinante pentru ca Puebla sa se intereseze de Ilie“, a scris Mundo Deportivo. Formatia Puebla ocupa pozitia a 19-a in campionatul mexican.

Patru romani in Elvetia

Atacantul Cristian Ciocoiu, de la FCM Bacau, se afla in probe la formatia elvetiana de prima liga FC Thun. Ciocoiu a debutat chiar sub culorile formatiei amintite, intr-un meci amical cu FC Baden, cistigat cu 3-1 (1-0), dar fostul jucator al Stelei a fost schimbat la pauza, fara a se face remarcat. Un alt roman care evolueaza in Elvetia, Ionel Gane, a fost pus pe lista de transferuri de St. Gallen. Gane ar putea ramine in „tara cantoanelor“, avind oferte atit de la Servette Geneva, cit si de la campioana Grasshoppers Zürich.

Fotbalistii romani Cristian Ianu si Adrian Pit, care au evoluat in sezonul trecut la UTA Arad, au ajuns la un acord cu gruparea elvetiana Bellinzona si asteapta permisele de munca, informeaza publicatia Giornale del Popolo. Ianu si Pit sint sub contract cu omul de afaceri Angelo Gandolfi, fost sponsor tehnic al gruparii UTA Arad. Cei doi jucatori romani au inceput deja sa se antreneze alaturi de lotul echipei elvetiene.

„Am primit o oferta de la procuratorul nostru, care ne dadea posibilitatea sa avem o experienta intr-un campionat strain. In Romania, numai daca joci la Steaua, Rapid, Dinamo sau Universitatea Craiova poti avea un venit mare. Altfel primesti un salariu minim, de 250-300 de euro pe luna. Un salariu de nimic, mai ales ca am o familie. Nu m-am gindit nici un minut si am acceptat oferta de la Bellinzona“, a spus Pit. Jucatorul roman a mentionat ca era Hagi s-a incheiat, iar idolii sai sint acum Mutu, Contra, Codrea si Chivu. „Cu ei, echipa nationala are sanse mari sa mearga in Portugalia (la Euro 2004 – n.r.)“, a spus Pit.

La rindul sau, Cristian Ianu a afirmat ca isi doreste sa progreseze ca fotbalist la noua sa formatie. „Sint aici de putine zile, dar am observat ca jucatorii stiu sa colaboreze. Antrenorul Raineri (Baldassare Raineri – n.r.)are o inima de aur. Sint bucuros ca am avut ocazia sa-l cunosc“, a spus Ianu.

Marian Savu, fostul golgheter al Romaniei, in sezonul 1999/2000, in care a marcat 20 de goluri pentru FC National, se afla foarte aproape de a ajunge la un acord cu echipa maghiara Videoton Szekesfehervar, unde joaca un alt roman, Gabriel Vochin. Savu a fost pus pe liber de formatia cipriota Apollon Limassol.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS