20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTricolorii sint de ieri in Banie

Tricolorii sint de ieri in Banie

• Suporterii olteni, lansati probabil in afaceri cu bilete, nu au avut timp sa astepte echipa nationala • La hotel, oficialitatile din Banie i-au primit pe tricolori cu piine si sare • Romania s-a antrenat aseara pe stadionul „Ion Oblemenco“ • Oaspetii au sosit si ei in Banie ieri dupa-amiaza • La aeroport, antrenorul nationalei bosniace, Blaz Sliskovici, a refuzat sa dea vreo declaratie

Charterul care a adus ieri „Nationala“ in Banie a aterizat pe aeroportul craiovean la ora anuntata, 10.40. Intimpinati de oficialitati, in frunte cu prefectul Cornel Mondea, dar si cu presedintele FRF, Mircea Sandu, tricolorii au fost luati cu asalt, inca de cum au pus piciorul pe pamint oltenesc, de ziaristi, nu si de suporteri, asa cum ar fi fost de asteptat. A fost liniste la aeroport; doar un grup restrins de suporteri a asteptat linga autocar obtinerea unui autograf de la cei mai titrati internationali romani ai momentului.

Bine incadrati de jandarmi, Chivu, Mutu, Ganea, Generalul si Lacatus au binevoit totusi sa dea cite o declaratie numerosilor reprezentanti ai presei. Moral bun, zimbete, glume si, mai ales, pronosticuri pozitive pentru meciul cu Bosnia. „2-0 pentru noi!“, a spus „Cobra“ din Banie, Adrian Ilie, care s-a dovedit extrem de emotionat la gindul ca, dupa multa vreme, va juca iar pentru olteni, dar pe „Ion Oblemenco“. „Victorie, nimic altceva!“, a spus si Nasu’, care i-a insotit pe tricolori in autocar, pina la hotelul Bavaria.

Proaspatul secund al lui Anghel Iordanescu, Marius Lacatus, a recunoscut ca a venit cu „ginduri bune“ la Craiova. Surprins, inca, de decizia federatiei de a-l numi intr-un post atit de important pentru orice „tinar“ antrenor, „Fiara“ nu vrea sa viseze la mai mult. „Eventualitatea ca eu sa devin antrenor principal al nationalei este doar o speculatie aparuta intr-un ziar care minte. Voi ramine, probabil, secund“, a spus Lacatus. Preocupat mai mult de a obtine doua pachete din tigarile preferate ale Nasului, Lacatus a lamurit si situatia referitoare la prelungirea contractului sau cu formatia de sub Timpa. Neincrezator, fostul fotbalist din generatia de aur a recunoscut ca Brasovul nu mai intra in calculele sale. „Nu, nu cred ca ma intorc la Brasov“, a spus Lacatus, in exclusivitate pentru GdS.

Pentru multi dintre tricolori, drumul prin Craiova, spre hotel, era deja cunoscut. Jumatate din reprezentativa Romaniei fie are singe oltenesc, fie are stringeri de inima revenind pe stadionul Stiintei, echipa de la care fotbalistii au plecat in toate colturile lumii. „Ne intoarcem acasa!“, au gindit, probabil, Chivu, Ganea, Adi Ilie, Radoi, Rat, Soava, Plesan, Bundea, Mutu si Raducanu, care si-au exprimat deja intentia de a oferi un spectacol de fotbal adevarat, suporterilor din Banie. Tricolorii au fost intimpinati, la Bavaria, cu piine si sare de viceprimarul Craiovei, Antonie Solomon, care spera sa primeasca in schimb „fotbal pe piine“.

La ora 15.15, au ajuns pe aeroport si bosniacii, care au fost cazati la hotelul Jiul. Din intreaga delegatie bosniaca, numai Sergej Barbarez, vedeta de la Hamburg, a acceptat sa dea o declaratie: „Am auzit de suporterii olteni, dar si noi avem suporterii nostri. Nu sint cu nimic mai prejos“. Aseara, la ora 20.00, echipa nationala a Romaniei a efectuat primul antrenament pe „Ion Oblemenco“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS