14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportIn culise se joaca in draci

In culise se joaca in draci

Dupa ce ne-a asigurat ca pleaca de la echipa nationala chiar in seara dezastrului cu Danemarca, Anghel Iordanescu ne da acum de inteles ca demisia de atunci nu a fost chiar demisie.

Sau, cum sugereaza unii, a fost o demisie „la cald“. Cind s-a mai „racit“, Generalul s-a gindit ca mai buna ar fi o demitere. Diferenta ar fi, cel putin asa se vorbeste prin Capitala, ca la demisie pleaca avind portofelul gol, iar la demitere intra „in somaj“, daca nu cu 600.000 de dolari (cit ar avea de incasat pe inca doi ani de contract), macar cu o parte din ei, suma stabilita dupa o negociere probabil dura cu Mircea Sandu.

E greu de spus, totusi, daca acesta este adevaratul motiv pentru care Iordanescu trage de timp, ezitind sa semneze oficial foaia care l-ar „rupe“ de echipa nationala.

La rindul sau, nici Mircea Sandu nu are prea multa tragere de inima sa limpezeasca situatia si sa-l dea afara pe Generalul care acum nu stie cum sa plece. Unii ar putea spune ca „Nasu“ prefera sa joace la tatonare tocmai pentru a nu fi nevoit sa-l despagubeasca pe Iordanescu in caz ca ar dispune ca FRF sa rezilieze unilateral contractul. Explicatia ni se pare insa un pic simplista, pentru ca „Nasu“, care a invirtit la viata lui zeci de milioane de dolari, nu ar sta in loc de citeva sute de mii daca asta i-ar asigura linistea.

Problema este, zicem noi, ca Mircea Sandu ar fi pus in situatii mult mai delicate daca Iordanescu ar pleca, indiferent daca ar fi vorba de demisie sau de demitere. Pentru ca numirea unui nou selectioner nu se face asa de simplu in Romania, aici intervin in forta „greii“ care manipuleaza fotbalul din tara.

Si, inainte de a se gindi el la cineva, Mircea Sandu va fi sfatuit de fratii Becali sa-l instaleze pe Hagi. Cu Hagi, „Nasu“ a mai dat-o o data in bara, cind ne-a facut Slovenia de ris. Este limpede ca sefului de la FRF nu i-ar conveni varianta, mai ales dupa ce „machidonul“ l-a desfiintat intr-o recenta emisiune televizata. In schimb, acceptindu-l pe Hagi, Mircea Sandu ar avea liniste dinspre ISM-ul fratilor Becali, chit ca, daca urmariti atent calculele din aceasta varianta, interesele echipei nationale apar pe plan secund…

Citind presa din aceste zile, sesizam ca, aflat intr-o grava criza de imagine, Mircea Sandu si-a dat seama ca, inclusiv pentru el, cea mai buna solutie ar reprezenta-o venirea lui Mircea Lucescu. Un antrenor agreat de toata Romania, dar care se lasa convins cam greu tocmai pentru ca Mircea Sandu l-a evitat cu incapatinare in ultimii zece ani. Oricum, Lucescu ar avea toate calitatile din lume: valoare indiscutabila, seriozitate, stie sa reconstruiasca echipe si are relatii bune cu ISM-ul. Are, insa, si un cusur: un eventual contract al lui „Il Luce“ ar face probabil cit trei de-ale lui Iordanescu, in conditiile in care nici Generalul nu este deloc ieftin…

In afara lui Lucescu, Mircea Sandu ar mai avea doua solutii. Una, oarecum mai lejera, cu Loti Bölöni, cealalta, sinucigasa de-a dreptul: Victor Piturca.

Sa le luam pe rind. Loti Bölöni este, daca vreti, tot un soi de Mircea Lucescu. Isi face treaba cu meticulozitate, are scoala occidentala si nu face mari compromisuri cu impresarii. Plus ca a mai fost la echipa nationala si a facut treaba buna pina cind i s-a pus pata lui Hagi sa devina selectioner si „Nasu“ a pus la rindul sau „botul“…

Lucrurile ar lua insa o turnura interesanta daca Mircea Sandu ar face pe eroul si l-ar readuce la lot pe Victor Piturca. Un antrenor care a calificat cu rezultate exceptionale prima reprezentativa la turneul final al CE 2000, dar a fost dat afara la dorinta expresa a liderilor echipei, Hagi si Gica Popescu. In mod normal, Piturca ar merita sa revina acolo unde incepuse o treaba extraordinara, lui iesindu-i perfect rezultatele, desi se apucase sa intinereasca masiv lotul. Marea problema in cazul lui Victor Piturca este relatia sa proasta cu fratii Becali si tocmai de aceea este putin probabil ca Mircea Sandu sa devina prea indraznet…

Oricum, cam acestia sint antrenorii care ar putea sa preia echipa reprezentativa in cazul in care Anghel Iordanescu va pleca sau va fi invitat sa plece. Cazul va fi clarificat astazi, cel putin asa a lasat Mircea Sandu sa se inteleaga, cind activitatea echipei nationale va fi analizata de Comitetul Executiv al FRF. Indiferent de hotarirea federalilor, un lucru ramine cert: chiar daca echipa tricolora a evoluat fara nerv in ultimele meciuri, in culisele reprezentativei se joaca in draci.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS