5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportExamen decisiv pentru echipa romanilor Chivu si Lobont

Examen decisiv pentru echipa romanilor Chivu si Lobont

Faza secunda a grupelor Ligii Campionilor se va incheia astazi, o data cu disputarea partidelor etapei a sasea din grupele A si B. Meciurile din celelalte doua grupe s-au jucat aseara tirziu. Toate intilnirile de astazi vor incepe la ora 21.45, iar Pro TV va transmite in direct partida dintre AS Roma si echipa la care evolueaza Lobont si Chivu, Ajax Amsterdam. Rezumatul meciurilor din aceasta runda va fi difuzat de acelasi post de televiziune, dupa miezul noptii.

Dintre cele opt formatii care vor juca astazi, doar Barcelona si-a asigurat accesul in sferturile de finala ale celei mai importante competitii fotbalistice europene intercluburi, in timp ce Bayer Leverkusen nu mai are nici o sansa de calificare. Soarta celorlalte sase echipe va fi hotarita in urma meciurilor care se vor juca astazi.

Grupa A

Lupta indirecta dintre Internazionale Milano si Newcastle, pentru ocuparea locului secund in grupa A, care asigura accesul in sferturi, va fi „arbitrata“ de o echipa fara nici un punct, Bayer Leverkusen, si de o formatie deja calificata, Barcelona. Sortii par a fi de partea Interului, care va juca la Leverkusen, pe terenul unei echipe cu mari probleme in campionatul intern, fiind in pericol de retrogradare. In aceste conditii, formatia germana nu mai este interesata de meciurile din Liga Campionilor.

Newcastle are un punct mai putin decit Internazionale si, pentru a se califica, trebuie sa invinga in propriul fief pe Barcelona, asteptind totodata un esec al echipei italiene in Germania. Este putin probabil sa se intimple acest lucru, antrenorul britanicilor, Bobby Robson, spunind ca formatia sa si-a irosit o mare parte din sansele de calificare in meciul de la Milano, cind a condus de doua ori, dar a fost egalata de fiecare data.

Grupa B

In grupa B, situatia este foarte complicata, toate cele patru formatii avind sanse de a accede in sferturile Ligii Campionilor. Lidera Ajax Amsterdam va juca in fieful codasei AS Roma si, pentru a fi sigura de calificare, echipa lui Chivu si Lobont trebuie sa obtina un rezultat de egalitate. Formatia olandeza se poate considera norocoasa, deoarece cel mai valoros jucator al Romei, Francesco Totti, este suspendat pentru ca in meciul cu Arsenal din runda trecuta a fost eliminat de pe teren dupa ce i-a dat un cot in figura unui jucator britanic.

Partida de pe „Mestalla“, dintre Valencia si Arsenal, se desfasoara aproape in aceleasi conditii ca si partida de la Roma. Pentru a se califica, echipa spaniola are nevoie de o victorie, in timp ce formatiei engleze ii este suficienta si o remiza.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS