18.3 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăSportMeciul este dificil, dar avem mare nevoie de puncte

Meciul este dificil, dar avem mare nevoie de puncte

Steaua – „U“ Craiova

• Stadion „Steaua“, duminică, ora 21.00 (ProTV, in direct)

• Echipe probabile:

Steaua:
M. Tudor – M. Rădoi, Răchită, Mutică – Ogăraru, Fl. Dumitru, Aliuţă, Boştină, P. Stoica – Opriţa (Neaga), Răducanu. Antrenor: V. Piţurcă.

„U“ Craiova: Guso – Daouda, Papură, Rada – Bundea, Sava, Badea, Pleşan, I. Stancu (Miclea) – McBreen (Verdeş), Călin (Luţu). Antrenor. S. Cirţu.

• Vor arbitra: A. Heleşteanu (Iaşi) – I. Mureşan (Timişoara), A. Oniţă (Constanţa). Rezervă: V. Stănişteanu (Buzău).

• Observatori: Cr. Bivolaru, D. Petrescu.

Inaintea meciului din tur, Steaua era o echipă destul de nesigură. Pe banca tehnică a bucureştenilor era o accentuată stare de tensiune, fiind limpede incă de atunci că Olăroiu nu va avea viaţă lungă in Ghencea. De partea cealaltă, Universitatea nu era nici ea cine ştie ce: se schimbase patronul, iar lotul fusese refăcut aproape din temelii. Totuşi, oltenii incepuseră bine turul: bătuseră acasă pe Astra şi ciştigaseră in deplasare la Bacău. In cele din urmă, meciul cu Steaua a fost floare la ureche: craiovenii au controlat ostilităţile şi au invins fără dubii, accentuind degringolada din tabăra militarilor.

Acum, datele problemei sint parcă un pic pe dos. Condusă de antrenorul ei tradiţional, Victor Piţurcă, Steaua a inceput in forţă returul şi a ciştigat fără probleme in „vulcanul“ de la Timişoara. Universitatea a plecat insă cu stingul, oltenii nereuşind să ciştige pe „Ion Oblemenco“ in faţa Bacăului ermetic al lui Ilie Dumitrescu. Apoi, in timp ce Steaua este in partea superioară a clasamentului, craiovenii sint in subsol, cu un „adevăr“ (-8) periculos.

In aceste condiţii, gazdele de duminică işi permit să abordeze mult mai liniştite derbiul, in timp ce oaspeţii sint conştienţi că o infringere le-ar complica serios viaţa.

La Steaua, Piţurcă va miza probabil cam pe aceeaşi formulă de echipă care a ciştigat la Timişoara. De fapt, nici nu prea are multe variante, doar Neaga şi Trică putind ridica pretenţii la un loc de titulari. Oricum, pericolul numărul unu este Claudiu Răducanu, atacantul care la Timişoara a marcat trei goluri! Aproape sigur, el va fi secondat de Daniel Opriţa, fotbalistul de care Dinel Staicu a făcut atita caz in această iarnă, lăsind insă impresia că mai degrabă şi-a creat un alibi pentru a nu cumpăra un atacant de clasă. Ca să terminăm cu Steaua, se zvoneşte că Aliuţă va fi urmărit duminică seară de emisari ai clubului PSV Eindhoven, in timp ce Răducanu va fi monitorizat de un trimis al celor de la Vitesse Arnhem, fosta echipă a lui Ştefan Nanu.

Oltenii privesc cu seriziotate partida din Ghencea. Ei sint conştienţi că, la ora actuală, Steaua nu mai este ce a fost cu ani in urmă şi, tocmai de aceea, Pavel Badea a declarat chiar că putem ciştiga la Bucureşti.

Universitatea a făcut ieri un antrenament pe „Ion Oblemenco II“ (ora 16.30), Cirţu renunţind la cel programat in nocturnă pe arena principală pentru a nu „rupe“ gazonul greu incercat de vreme.

Astăzi, după incă o mişcare de dimineaţă şi după masa de prinz, lotul Universităţii va pleca spre Capitală şi va fi cazat la complexul „Lebăda“.

E greu de ghicit pe ce formulă va miza Cirţu in Ghencea, mai ales că unii dintre jucători au fost in formă slabă la meciul cu FCM Bacău. Se aude că Ionuţ Stancu, Călin şi Verdeş sint printre candidaţii cu şanse la locurile de titulari.

Oricum, indiferent de cei care vor fi duminică in teren, Universitatea trebuie să forţeze rezultatul. Situaţia actuală a echipei impune să se aducă puncte, şi nu puţine, din deplasări, oricit de dificile ar fi ele.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS