19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportConstantina Dita va organiza doua competitii de cros

Constantina Dita va organiza doua competitii de cros

Cistigatoare a titlului national de senioare la semimaraton, atleta gorjeana Constantina Dita a reusit cu aceasta ocazie si stabilirea unui nou record national. Ea a adus pentru CSM Pandurii, club la care este inca legitimata, desi nu se mai pregateste aici, o medalie de aur si a contribuit la cistigarea celei de argint in proba de senioare pe echipe alaturi de colegele sale Cornelia Nanu, Daniela Crivac si Simina Covrig. Atleta, descoperita si pregatita in primii ani de antrenorul Mircea Zorila (Pandurii Tirgu Jiu), se antreneaza in prezent cu sotul sau, Ion Tomescu – absolvent al IEFS. In ultima vreme, de cind reprezinta Romania la marile concursuri internationale, atleta s-a pregatit mai mult in cantonamentele lotului national sau in afara tarii (de regula in SUA).

Revenita la Tirgu Jiu, Dita a fost invitata de oficialitatile locale la prefectura pentru a fi felicitata, dar si pentru a perfecta organizarea unor noi concursuri de cros, cum au fost cele care au avut loc anul trecut. Pentru incurajarea altor tineri cu inclinatii catre acest sport, autoritatile si Constantina Dita Tomescu au convenit organizarea a doua crosuri in aceasta toamna. Primul se va desfasura pe 12 octombrie, la Turburea, iar cel de-al doilea, pe 13 octombrie, la Tirgu Jiu. Pentru crosul de la Turburea, ajuns la editia a II-a, au fost pregatite si tricouri imprimate, care vor ajunge la cei mai buni alergatori.

Trei recorduri nationale in 2002

Putini sportivi gorjeni si-au trecut in cont atitea performante nationale si internationale cite a reusit sa stringa atleta gorjeana Constantina Dita. Nascuta in Turburea si descoperita in anii de liceu de Mircea Zorila. Pusa – cum ii spun prietenii, are un talent nativ de mare atleta, dublat de foarte multa munca. Drept urmare, in palmaresul sau, printre alte succese de anvergura din ultimii trei ani, si-a trecut un loc doi la Campionatul Mondial de maraton de la Sevilla, un loc doi la Crosul European, un loc trei la Campionatul Mondial de la Edmonton si la cel din Brazilia, locul intii la Campionatul Balcanic la 5000 m. In 2002, atleta a inregistrat si trei recorduri nationale la 10, 15 si 21 km sosea, la ultimele doua probe obtinind si cei mai buni timpi mondiali ai anului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS