20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDerbi intre doua echipe care iubesc fotbalul

Derbi intre doua echipe care iubesc fotbalul

Acumulind zece puncte din patru meciuri, Universitatea este, indiscutabil, surpriza placuta a acestui debut de sezon. Fotbalistii olteni au ramas insa cu picioarele pe pamint, constienti ca tocmai din cauza acestui inceput reusit de campionat meciurile urmatoare vor fi mult mai dificile, adversarii fiind deja convinsi ca trupa alb-albastra este decisa si capabila, in acelasi timp, sa faca destule victime.

Duminica, oltenii se vor afla in fata unui nou test dur. Pe „Ion Oblemenco“ va veni Rapid, o echipa care a demonstrat, ca si noi, de altfel, ca ii place fotbalul. De fapt, cu Iencsi, Rat, Sabau, Schumacher, Maldarasanu si Bratu aflati sub aceleasi culori, nu a fost greu pentru Mircea Rednic, un antrenor promitator din noul val, ca si Emil Sandoi, sa inchege o formatie redutabila, cu un joc placut ochiului.

Craiovenii stiu insa ca partida de duminica va fi mai dificila decit derbiul cu Steaua pe care l-a cistigat la pas. Tocmai de aceea, Emil Sandoi a intocmit un program judicios, el urmarind sa mentina tonusul ridicat al elevilor sai, fara riscul de a-i suprasolicita.

Ziua de ieri a inceput pentru lotul oltean la ora 11.00, atunci cind Sandoi si Marcu au condus o sedinta de pregatire in sala din spatele arenei „Ion Oblemenco“. Sava si Calin au fost lasati la cantonament pentru alergari usoare, ambii acuzind dureri usoare. Nici Plesan nu se poate antrena normal, dar si-au revenit in schimb stranierii Daouda si McBreen. Invoit pentru luni, Jean Vladoiu a intrat de ieri in programul echipei. In sfirsit, dupa-amiaza craiovenii au avut un antrenament tehnico-tactic chiar pe terenul de linga cantonament.

Astazi si miine, Emil Sandoi a programat cite o singura sedinta de pregatire, la aceeasi ora de start, 17.00, exact cind va incepe si derbiul de duminica. Se va intra vineri in cantonament, ziua fiind „garnisita“ insa cu doua antrenamente.

Balaj arbitreaza derbiul din Banie

Partida dintre Universitatea si Rapid, care se va disputa duminica, de la ora 17.00 (transmisa in direct de TVR 1), va fi arbitrata de baimareanul Cristian Balaj. Comisia Centrala a Arbitrilor l-a desemnat ieri pe Balaj sa conduca dificilul meci din Banie, desi initial fusese desemnat vilceanul Augustus Constantin sa oficieze cel mai interesant meci al rundei a cincea. Cristi Balaj va ajutat de asistentii Ioan Onicas si Ioan Muresan. Arbitru de rezerva va fi Iosif Zoltan Erdey, iar observatori au fost desemnati Valentin Alexandru si Mircea Salomir.

Celelalte meciuri ale etapei de la finalul acestei saptamini se vor disputa dupa urmatorul program: FCM Bacau – Ceahlaul Piatra Neamt (simbata, ora 17.00, TVR 1; arbitri: Augustus Constantin – Cristian Marinescu, Eduard Ungureanu), Dinamo Bucuresti – FC Arges (simbata, ora 17.00; Robert Dumitru – Marian Deaconu, Aurel Onita), Poli AEK Timisoara – Gloria Bistrita (simbata, ora 17.00; Alexandru Bajan – Marius Beudean, Sorin Hincu), Otelul Galati – UT Arad (simbata, ora 17.00; Alexandru Tudor – Tudor Constantinescu, Dan Lazarescu), Sportul Studentesc – Farul Constanta (simbata, ora 17.00; Gheorghe Farcas – Zoltan Szekely, Cristian Nica), FC Brasov – FC National (duminica, ora 17.00; Tiberiu Lajos – Eduard Dumitrescu, Octavian Sovre), Astra Ploiesti – Steaua Bucuresti (duminica, ora 20.00, Pro TV; Viorel Anghelinei – Marian Toader, Eugen Pirvulescu).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS