14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportEvolutii neconvingatoare ale sportivilor romani

Evolutii neconvingatoare ale sportivilor romani

• In proba de 10.000 de metri, Mihaela Botezan s-a clasat pe locul patru, Constantina Tomescu-Dita a ocupat pozitia a saptea, iar Luminita Talpos a sosit a 16-a • Gheorghe Guset a ocupat locul sapte in proba de aruncare a greutatii • Atletii romani Stefan Vasilache, Cristina Nicolau, Marian Oprea, Otilia Ruicu si Ionut Vieru s-au plimbat degeaba prin capitala Bavariei

La Campionatele Europene de atletism, care au debutat la inceputul acestei saptamini pe stadionul „Olimpic“ din München, sportivii romani, care au intrat pina in prezent in concurs, au avut evolutii destul de sterse. Nici un atlet din tara noastra nu reusise pina ieri la prinz sa obtina vreo medalii, desi citiva au fost destul de aproape. Este vorba, in primul rind, de Mihaela Botezan, care a ocupat locul patru, cu timpul de 31 de minute, 13 secunde si 96 de sutimi, in proba de 10.000 de metri, in timp ce Constantina Tomescu-Dita s-a clasat pe locul sapte (31:53.61), iar Luminita Talpos a ocupat locul 16 (32:30.48). Proba a fost cistigata de britanica Paula Radcliffe, care a stabilit un nou record european cu timpul de 30:01.09. Vechiul record ii apartinea, din 5 iulie 1986, norvegiencei Ingrid Kristiansen (30:13.74). Medalia de argint i-a revenit irlandezei Sonia O’Sullivan (30:47.59), in timp ce bronzul a fost cucerit de rusoaica Liudmila Biktaseva (31:04.00).

Romani in finale

Atletul roman Gheorghe Guset a ocupat locul sapte in finala de aruncare a greutatii, cu o performanta de 20,05 m. Proba a fost cistigata de ucraineanul Iuri Bilonog (21,37 m), in timp ce medaliile de argint si de bronz au fost cucerite de danezul Joachim Olsen (21,16 m) si, respectiv, germanul Ralf Bartels (20,58 m). Sportiva romana Felicia Moldovan s-a calificat in finala probei de aruncare a sulitei, cu o performanta de 58,90 m. La rindul lor, Cristina Nicolau si Mihaela Gindila s-au calificat in finala probei de triplu salt. Nicolau s-a clasat pe locul cinci in calificari, cu o saritura de 14,02 m, in timp ce Gindila a ocupat locul opt, cu o performanta de 13,87 m. In sfirsit, Ionela Tirlea s-a calificat in finala probei de 400 de metri garduri, obtinind cel mai bun rezultat in calificarile care au avut loc miercuri. Tirlea a ocupat locul intii in prima serie de calificari, fiind cronometrata cu timpul de 55 de secunde si 57 de sutimi.

Esecuri ale tricolorilor

Atletul roman Stefan Vasilache a ratat calificarea in finala probei de saritura in inaltime, avind o performanta de 2,15 m. La rindul sau, Cristina Nicolau a ratat calificarea in finala probei de saritura in lungime. Nicolau a avut o saritura de 6,29, cu doi centimetri mai putin decit ultima sportiva care a acces in finala. Si Marian Oprea a ratat calificarea in finala probei masculine de triplu salt, dupa ce s-a clasat pe locul opt in a doua serie de calificari, cu o saritura de 16,47 metri. De asemenea, Otilia Ruicu a ratat calificarea in finala probei de 400 de metri, clasindu-se pe locul sase in seria a doua de calificari, cu timpul de 53 de secunde si 35 de sutimi. In sfirsit, Ionut Vieru a ratat calificarea in semifinalele probei de 400 de metri. Vieru, care a concurat in serie a patra, a fost cronometrat cu timpul de 46 de secunde si 54 de sutimi, clasindu-se pe locul cinci si ratind accederea in semifinalele acestei probe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS