19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMai mult imprumut decit vinzare

Mai mult imprumut decit vinzare

• Netoiu si Dinel Staicu au incheiat ieri tranzactia in schimbul sumei de 400.000 de dolari plus drepturile de televizare • „Comandantul“ a primit doar 100.000 de dolari, diferenta urmind sa fie achitata pina in iulie 2003

Intr-o conferinta de presa organizata ieri dupa-amiaza la sediul firmei Vincon din Capitala, Gigi Netoiu a anuntat ca a vindut echipa Universitatea omului de afaceri craiovean Dinel Staicu. Acesta a devenit actionarul majoritar al gruparii alb-albastre in schimbul sumei de 400.000 de dolari plus drepturile de televizare pentru meciurile din sezonul urmator. Dupa trei ore de negocieri, Netoiu si Dinel Staicu au semnat actele pentru vinzarea clubului. La semnarea actelor, Netoiu a incasat 100.000 de dolari, diferenta urmind sa-i fie achitata pina in luna iulie 2003. Noul actionar al Universitatii a preluat 19 jucatori de la Netoiu, care in prezent sint in cantonament la Poiana Brasov.

„Prefectul Cornel Mondea a insistat ca eu sa preiau Universitatea. Cred ca, pentru a face o echipa competitiva, avem nevoie de trei milioane de dolari. Fondul Proprietatii Private se va implica in sprijinirea echipei, iar consiliul local va putea cumpara actiuni. Speram sa cooptam si SIF Oltenia la sustinerea echipei. Vom analiza situatia tuturor jucatorilor. Nu este obligatoriu ca toti sa ramina. S-ar putea ca unele contracte sa fie marite. Obiectivul este ocuparea unui loc in primele zece“, a spus Dinel Staicu.

Noul patron al Universitatii nu a comunicat insa nimic despre structura administrativa si tehnica a clubului, urmind ca in aceasta saptamina sa decida staff-ul cu care va porni la drum. Staicu a spus ca George Ilinca este inca presedintele clubului si nu este scos din schema.

Pina una-alta, Staicu va urca astazi la Poiana Brasov pentru a discuta cu jucatorii, iar peste o saptamina va veni in Banie pentru a prelua gestiunea clubului de la Gigi Netoiu. Nu ar fi exclus ca Universitatea sa-si intareasca lotul cu citiva jucatori de la Dinamo, care nu vor intra in planurile de viitor ale tehnicienilor dinamovisti.

Bucuros ca a incheiat afacerea, Gigi Netoiu a spus: „Important este ca echipa a ramas in Craiova. Pentru ca acest lucru sa devina posibil, am renuntat la multe dintre pretentiile mele. Suporterii trebuie sa fie alaturi de echipa, pentru ca marea performanta nu se construieste usor“.

Tranzactia de ieri pare mai degraba un imprumut decit vinzare, pentru ca Dinel Staicu a platit doar 100.000 de dolari. Diferenta de 300.000 urmeaza sa fie achitata pina in vara anului viitor. Tot atunci, Netoiu va primi si ultima transa din drepturile de televizare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS