19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMichael Schumacher a cistigat din nou

Michael Schumacher a cistigat din nou

Pilotul german al echipei Ferrari, Michael Schumacher, a cistigat Marele Premiu de Formula 1 al Canadei, care s-a desfasurat duminica, pe circuitul „Gilles Villeneuve“ din Montreal. Pe pozitia a doua s-a situat David Coulthard (Marea Britanie / McLaren-Mercedes), ultima treapta a podiumului fiind ocupata de Rubens Barrichello (Brazilia / Ferrari).

150 de victorii pentru Ferrari

La conferinta de presa care s-a tinut imediat dupa cursa, Michael Schumacher a spus ca este foarte bucuros de rezultat, precum si de comportarea masinii: „Cea de-a 150-a victorie a echipei Ferrari este speciala si profit de aceasta ocazie pentru a multumi echipei de mecanici. Componentii acesteia sint mereu pe teren si sint multumit ca i-am avut in spatele meu. Ei au facut o treaba foarte buna. Nu ma asteptam ca Rubens Barrichello sa ma depaseasca atit de repede la plecare, insa el a avut o mai buna accelerare. Masina de securitate a jucat un rol in favoarea mea, chiar daca nu inteleg de ce au utilizat-o. Am pastrat un ritm bun deoarece stiam ca Montoya avea doua opriri. Insa, nu puteam sa ma opresc atita timp cit nu stiam daca pot conduce si dupa cea de-a doua oprire a sa la standuri. Motorul a functionat perfect. Pe final am incetinit pentru a menaja masina si frinele.“ La rindul sau, David Coulthard, pilotul echipei McLaren-Mercedes, a spus ca echipa a fost increzatoare in posibilitatea de a cuceri puncte, insa nu s-a asteptat sa fie atit de competitiva: „Ma bucur pentru echipa. La fel ca si la Monte Carlo, sistemul nostru de plecare automat a functionat perfect si am putut cistiga doua locuri la start. La inceput am facut un viraj si am avut nevoie de atentie pentru a pastra frinele. Dupa oprirea mea la standuri, am fost capabil sa il intrec pe Kimi Raikkonen, iar apoi am avut o frumoasa confruntare cu Barrichello. Aceasta a atins punctul culminant cind l-am ajuns din urma pe japonezul Takuma Sato. Am fost surprins de manevra sa si aceasta i-a permis lui Barrichello sa ajunga linga mine in sicana. Am frinat cit mai tirziu posibil, am ratat aceasta sicana, insa si Rubens a facut la fel.“

Opt abandonuri

In timpul desfasurarii Marelui Premiu al Canadei s-au inregistrat opt abandonuri. Iata care au fost pilotii care nu au terminat cursa, precum si cauzele care i-au determinat sa abandoneze: Jacques Villeneuve (Canada/BAR-Honda): probleme la motor in turul 9; Enrique Bernoldi (Brazilia/Arrows-Cosworth): probleme la vibratii in turul 17; Pedro de la Rosa (Spania/Jaguar-Cosworth): probleme la cutia de viteze in turul 30; Mika Salo (Finlanda/Toyota): probleme cu frinele in turul 42; Eddie Irvine (Marea Britanie/Jaguar-Cosworth): probleme la reglajele monopostului in turul 42; Allan McNish (Marea Britanie/Toyota): tete-a-que in turul 46; Juan Pablo Montoya (Columbia/Williams-BMW): probleme la motor in turul 57; Jenson Button (Marea Britanie/Renault): probleme la motor in turul 66 (a intrat in clasamentul cursei).

Schumi are 43 de puncte avans

Clasamentul cursei de la Montreal: 1. Michael Schumacher (Germania / Ferrari), 2. David Coulthard (Marea Britanie / McLaren-Mercedes), 3. Rubens Barrichello (Brazilia / Ferrari), 4. Kimi Raikkonen (Finlanda / McLaren-Mercedes), 5. Giancarlo Fisichella (Italia / Jordan-Honda), 6. Jarno Trulli (Italia / Renault). Clasamentul pilotilor: 1. Michael Schumacher (Germania) 70 de puncte, 2. Juan Pablo Montoya (Columbia) 27, Ralf Schumacher (Germania) 27, 4. David Coulthard (Marea Britanie) 26, 5. Rubens Barrichello (Brazilia) 16, 6. Jenson Button (Marea Britanie) 8. Clasamentul constructorilor: 1. Ferrari 86 puncte, 2. Williams-BMW 54, 3. McLaren-Mercedes 33, 4. Renault 12, 5. Sauber 8, 6. Jordan-Honda 6.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS