20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCristi Neamtu a fost adus acasa

Cristi Neamtu a fost adus acasa

• Tinarul portar Cristi Neamtu va fi condus miine pe ultimul drum de familie, prieteni, coechipieri si suporteri • Goal-keeper-ul craiovean isi va gasi odihna vesnica la Cimitirul Sineasca • Aseara, in jurul orei 21.00, primarul Vasile Bulucea a convins-o pe mama lui Cristi, Ioana Cioboata, ca fiul ei sa fie inmormintat in Craiova si nu la Ostroveni, cum se stabilise initial • Echipa Universitatii va sosi miine din Cipru

Corpul neinsufletit al fostului portar al Universitatii Craiova, Cristian Neamtu, care a decedat miercuri dimineata, la Spitalul Central din Nicosia, dupa ce s-a aflat timp de aproape o saptamina in coma profunda, a fost adus in tara ieri, la ora 8.45, cu o cursa aeriana Larnaca – Bucuresti. Cu acelasi avion s-au intors in tara mama fotbalistului, Ioana Cioboata, si medicul echipei craiovene, Liviu Batineanu. La aeroport a fost prezent Ionut Minoiu, un prieten din copilarie si coechipier cu Neamtu la echipa de tineret a Universitatii si la UFC Electro. La ora 10.00, masina mortuara, in care se afla si o coroana de flori din partea clubului Universitatea, a plecat spre Craiova.

La ora 12.45, sicriul cu trupul neinsufletit al lui Neamtu a fost adus in cartierul craiovean George Enescu, acolo unde fostul portar al Universitatii a locuit. In fata blocului A5, se adunasera peste 100 de persoane, rude, vecini si fosti coechipieri ai lui Neamtu. Coplesita de durere, Ioana Cioboata, mama lui Neamtu, a fost ajutata de medicul Liviu Batineanu si de doua femei sa coboare din masina si sa urce in apartamentul situat la etajul 1. Tatal fostului portar al Universitatii, Cornel Neamtu, abia reusea sa pronunte citeva cuvinte: „Copilul meu, copilul meu…“. Dupa ce sicriul cu trupul neinsufletit al portarului decedat in Insula Afroditei a ajuns in apartament, tatal lui Neamtu a lesinat. Imediat, el a fost transportat pe holul blocului, unde medicul Liviu Batineanu i-a acordat primul ajutor. Dupa citeva minute, Cornel Neamtu si-a revenit.

Dorinta Ioanei Cioboata, mama lui Cristi, fusese ca fiul ei sa fie inhumat la Ostroveni

Ceremonia funerara fusese stabilita de catre familia fotbalistului si de oficialii clubului Universitatea sa se desfasoare dupa urmatorul program: astazi, in jurul orei 16.00, cortegiul funerar urma sa plece de la blocul A 5 din George Enescu, sa treaca pe la sediul clubului Universitatea si pe la stadionul „Ion Oblemenco“. Pina la iesirea din Craiova, sicriul cu corpul neinsufletit al lui Neamtu urma sa fie transportat intr-o masina mortuara decapotabila, apoi mutat intr-una acoperita. Doua autobuze, in care trebuia sa se afle rudele apropiate, si autocarul Universitatii, in care urma sa fie transportati fotbalistii echipei de tineret, trebuia sa mearga dupa convoiul funerar pina la Ostroveni. Fotbalistii formatiei de tineret a gruparii alb-albastre urma sa ramina pina miine in Ostroveni pentru a participa la priveghi. Juniorii Universitatii, imbracati in echipament alb-albastru, trebuia sa plece miine la Ostroveni. Fostii jucatori ai Universitatii – Naicu, Sava, Domocos etc. – au transmis condoleante familiei indoliate.

Pentru respectarea traditiei, sicriul de zinc in care Cristi a fost adus din Cipru a fost inlocuit ieri cu unul din lemn, achizitionat de clubul Universitatea. Sicriul de zinc a fost aruncat in riul Jiu. In urma discutiilor de aseara, de la ora 21.00, cu primarul Vasile Bulucea, mama portarului craiovean a hotarit ca fiul sau sa fie inhumat la Cimitirul Sineasca.

Suporterii il vor insoti pe Cristi pe ultimul drum

Suporterii Universitatii se vor aduna astazi, la ora 10.00, in Piata Prefecturii si apoi se vor indrepta spre locuinta fostului portar, unde vor depune coroane de flori si luminari. Suporterii Universitatii intentioneaza sa participe in numar cit mai mare la funeraliile tinarului Cristi Neamtu.

In sedinta extroardinara de astazi, Consiliul Local Ostroveni va decide acordarea titlului de cetatean de onoare postmortem lui Cristian Neamtu.

Jucatorii Universitatii Craiova se vor intoarce in tara miine-dimineata, pentru a participa la funeraliile coechipierului lor. Cursa de Larnaca va ateriza pe Aeroportul Otopeni la ora 8.45, dupa care fotbalistii, antrenorii si oficialii Universitatii se vor deplasa cu autocarul clubului in Banie. Conducerea Universitatii le va pune la dispozitie doua autobuze rudelor din Ostroveni ale lui Neamtu, care vor participa la inmormintare.

Condoleante de la presedintele FIFA

Presedintele FIFA, Joseph Blatter, a transmis, in numele forului pe care il conduce si al familiei fotbalului mondial, condoleante familiei si apropiatilor fotbalistului Cristian Neamtu. „Am aflat cu mare tristete despre decesul portarului formatiei Universitatea Craiova, Cristian Neamtu, care a avut loc in urma unui accident la un antrenament. In numele FIFA si al familiei fotbalului mondial, va rog sa transmiteti familiei, prietenilor si responsabililor clubului cele mai sincere condoleante si sentimentele mele de prietenie in aceste momente de suferinta si durere“, se arata in faxul remis presedintelui Federatiei Romane de Fotbal, Mircea Sandu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS