12.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăSportSlobodan Milosevici s-a transformat din acuzat in acuzator

Slobodan Milosevici s-a transformat din acuzat in acuzator

Slobodan Milosevici a denuntat ieri „atacurile salbatice“ ale presei si ale statelor occidentale la adresa familiei sale, apreciind ca acestea scot in evidenta ura personala indreptata impotriva lui. „Este vorba de ura personala impotriva mea. Familia mea este atacata intr-un mod salbatic“, a spus fostul presedinte iugoslav in ultima parte a prezentarii apararii sale in fata Tribunalului Penal International pentru fosta Iugoslavie (TPI), la Haga. „Sotia mea, care a publicat carti traduse in peste 30 de limbi, intr-un efort public impotriva razboiului, este obiectul celei mai salbatice dintre campaniile mediatice“, a afirmat Milosevici.

Mira Markovici, care l-a vizitat de mai multe ori pe sotul ei la Haga, a decis sa nu asiste la procesul acestuia, care a inceput pe 12 februarie. Milosevici a afirmat ca aceste „atacuri salbatice“ au obligat-o pe fiica sa, Maria, sa renunte la serviciu si pe fiul sau Marko sa paraseasca tara impreuna cu familia. „Acest lucru demonstreaza ura fata de persoana mea“, a spus Milosevici. Acuzind puterile occidentale ca au incercat zadarnic sa il inlature de la putere timp de zece ani, el a apreciat ca, in final, inlaturarea sa a fost obtinuta prin „corupere“. Milosevici compare in fata TPI pentru crime impotriva umanitatii, crime de razboi si genocid

Milosevici s-a declarat „invingator moral” in procesul de la TPI

Slobodan Milosevici si-a terminat, ieri la prinz, pledoaria de aparare in fata Tribunalului Penal International (TPI) de la Haga, afirmind ca se considera, deja, „invingator moral“ in acest proces. „Adevarul este de partea mea si, din acest motiv, ma simt superior, sint «invingator moral» in proces“, a declarat fostul presedinte iugoslav in fata judecatorului britanic Richard May.

Dupa ce a denuntat, inca o data, instanta care il judeca, Milosevici a afirmat ca este multumit ca si-a expus argumentele in prezenta „unui mare juriu ce reprezinta ansamblul opiniei publice“. Dupa pledoaria introductiva a lui Milosevici, acuzarea urmeaza sa deschida dosarul Kosovo, primul capitol al procesului, prin prezentarea martorilor. Fostul presedinte este acuzat, in acest prim caz, pentru expulzarea a 800.000 de albanezi si de uciderea a cel putin 900 dintre ei. Milosevici compare in fata TPI pentru responsabilitatea in trei conflicte majore, care au dus la destramarea fostei Iugoslavii, in anii ’90: Bosnia, Croatia si Kosovo.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS