17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMai rau nu se putea

Mai rau nu se putea

In urma tragerii la sorti efectuate joi la Praga s-a stabilit ca reprezentativa de tineret a Romaniei va intilni selectionata similara a Frantei in partida de baraj pentru calificarea la turneul final al Campionatului European. Romania va disputa prima partida la Bucuresti, pe 10 sau 11 noiembrie, urmind ca returul sa se desfasoare in Franta, pe 13 sau 14 noiembrie.

Antrenorul echipei Romaniei, Ion Moldovan, a spus ca, prin prisma palmaresului celor doua tari, fotbalistii francezi au prima sansa. „Daca privim palmaresurile celor doua tari, jucatorii francezi sint favoriti, dar noi ne vom lupta sa ne aparam sansa noastra“, a spus Moldovan. Tehnicianul roman a mentionat ca selectionata franceza a ocupat locul doi in clasamentul realizat, inaintea tragerii la sorti, pe baza punctelor obtinute de ocupantele primelor locuri din grupele preliminare.

Tehnicianul reprezentativei de tineret a Frantei, Raymond Domenech, a spus ca echipa Romaniei este un adversar pe care il cunoaste foarte putin. „Franta va pleca putin in necunoscut in dubla mansa de baraj cu selectionata Romaniei, contind pentru calificarea la Campionatul European de tineret din 2002“, a scris agentia France Press. AFP a mentionat ca selectionerul francezilor nu are de ce sa fie nelinistit si va prefera sa se concentreze asupra jocului propriei formatii, decit sa se adapteze jocului adversarului. „Singurele indicii pe care le au francezii sint urmatoarele: romanii au terminat pe locul al doilea in grupa a opta, dupa echipa Italiei, si au obtinut cinci victorii in opt meciuri“, a notat AFP. Cei mai cunoscuti jucatori din echipa de tineret a Frantei sint Stephane Dalmat (Internazionale Milano), Sebastian Frey (AC Parma), Mickael Landreau, Marama Vahirua (ambii FC Nantes), Peter Luccin (Celta Vigo) si Sidney Govou (Olympique Lyon).

Potrivit AFP, Domenech ar putea solicita sfatul antrenorului echipei Paris Saint-Germain, Luis Fernandez, care cunoaste trei jucatori din echipa de tineret a Romaniei, respectiv pe portarul Emilian Dolha, pe mijlocasul Razvan Rat si pe atacantul Florin Bratu. Toti trei evolueaza la echipa Rapid Bucuresti, pe care PSG a eliminat-o in primul tur al Cupei UEFA.

Celelalte partide de baraj pentru calificarea la CE 2002 (tineret) sint urmatoarele: Polonia – Italia, Croatia – Cehia, Suedia – Belgia, Grecia – Turcia, Olanda – Anglia, Spania.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS