9.7 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateAlergiile alimentare ar putea fi o cauză a bolilor de inimă

Alergiile alimentare ar putea fi o cauză a bolilor de inimă

Răspunsurile alergice la alimentele obișnuite, cum ar fi lactatele și alunele, ar putea fi o cauză importantă și neidentificată până acum a bolilor de inimă, sugerează o nouă cercetare. Acest risc sporit ar putea fi comparabil cu – sau ar putea chiar depăși – riscurile reprezentate de fumat, precum și de diabet și poliartrită reumatoidă, raportează cercetătorii.

Oamenii de știință de la Centrul medical american al universității din Virginia (UVA) au analizat mii de adulți de-a lungul timpului și au descoperit că persoanele care au produs anticorpi ca răspuns la produsele lactate și la alte alimente prezentau un risc ridicat de deces cardiovascular.

Rezultatele au fost valabile chiar și atunci când au fost luați în considerare factorii de risc tradiționali pentru bolile de inimă, cum ar fi fumatul, hipertensiunea arterială și diabetul.
Cea mai puternică legătură a fost pentru laptele de vacă, dar și alți alergeni, cum ar fi arahidele și creveții, au fost, de asemenea, semnificativi.

Aproximativ 15% dintre adulţi produc anticorpi IgE la arahide, lapte şi alte alimente

Descoperirile sunt îngrijorătoare, fiind pentru prima dată când anticorpii IgE (imunoglobulina E) la alimente comune au fost legați de un risc crescut de mortalitate cardiovasculară, raportează cercetătorii.
Constatările nu dovedesc în mod concludent că anticorpii alimentari sunt cauza riscului crescut, dar lucrarea se bazează pe studii anterioare care fac legătura între inflamația alergică și bolile de inimă.

Aproximativ 15% dintre adulți produc anticorpi IgE ca răspuns la laptele de vacă, arahide și alte alimente.
În timp ce acești anticorpi fac ca unele persoane să aibă alergii alimentare severe, mulți adulți care produc acești anticorpi nu au nicio alergie alimentară evidentă.

Noua cercetare a constatat că cea mai puternică legătură cu decesul cardiovascular a fost la persoanele care aveau anticorpi, dar care au continuat să consume alimentele respective în mod regulat – ceea ce sugerează că nu aveau o alergie alimentară severă.

Răspunsurile imunitare la alimente ar putea provoca inflamaţii

Echipa a analizat prezența anticorpilor IgE la alimente care au fost detectați în probele de sânge.
„Nu credem că majoritatea acestor subiecți au avut de fapt o alergie alimentară evidentă, astfel că povestea noastră este mai mult despre un răspuns imunitar la alimente, altfel tăcut”, a declarat cercetătorul Jeffrey Wilson, doctor în medicină și expert în alergii și imunologie la facultatea de medicină a Universității din Virginia.

Potrivit cercetătorului, deși aceste răspunsuri pot să nu fie suficient de puternice pentru a provoca reacții alergice acute la alimente, ele ar putea totuși să provoace inflamații și, în timp, să ducă la probleme precum bolile de inimă.

Citeşte mai multe aici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS