6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSanatateSindicaliştii din Sănătate anunță grevă japoneză din 7 iunie

Sindicaliştii din Sănătate anunță grevă japoneză din 7 iunie

Sindicaliştii din sănătate vor declanşa din 7 iunie o grevă japoneză în instituţiile publice de sănătate şi asistenţă socială, fără întreruperea activităţii. Asta până la rezolvarea revendicărilor, a anunţat, miercuri, Federaţia Sanitas, relatează Agerpres.

„Consiliul Naţional a decis că Sanitas va menţine o presiune continuă asupra autorităţilor decidente, ca avertisment că membrii noştri nu mai acceptă amânări sau soluţii parţiale la revendicările sistemelor de sănătate şi de asistenţă socială, astfel: continuarea referendumului în rândul membrilor noştri de sindicat referitor la desfăşurarea acţiunilor de protest; 7 iunie – declanşarea grevei japoneze în instituţiile publice de sănătate şi asistenţă socială, grevă fără întreruperea activităţii până la rezolvarea revendicărilor Sanitas; continuarea negocierilor cu factorii de decizie”, au scris reprezentanţii Sanitas pe Facebook.

Sindicaliştii vor analiza permanent stadiului implementării soluţiilor asumate

De asemenea, sindicaliştii vor analiza permanent stadiului implementării soluţiilor asumate de partea guvernamentală şi stabilirea tipului şi a calendarului de acţiuni ce se impun în raport cu rezultatele obţinute.

Potrivit sursei citate, liderii Sanitas judeţeni prezenţi la şedinţa Consiliului Naţional din data de 31 mai a.c., reprezentând cei peste 100.000 de membri de sindicat din sănătate şi asistenţă socială, au analizat rezultatele negocierilor din ultimele zile purtate de echipa federaţiei din sănătate cu premierul Nicolae Ciucă, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, şi ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

Autorităţile au identificat soluţii funcţionale

Astfel, Consiliul Naţional a luat act de faptul că autorităţile, la presiunea Sanitas şi prin negociere directă cu reprezentanţii federaţiei, au identificat soluţii funcţionale care pot conduce la rezolvarea, în perioada imediat următoare, a revendicărilor sindicaliştilor. Acestea vizează: deblocarea angajărilor în cele două sisteme; alocarea sumelor necesare pentru a asigura plata voucherelor de vacanţă pentru toţi angajaţii; adoptarea în perioada imediat următoare a unui act normativ care să asigure atingerea salariului de bază maxim prevăzut în Anexa II la Legea 153/2017 pentru toate categoriile de angajaţi din Sănătate şi Asistenţă socială.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS