1.7 C
Craiova
vineri, 27 ianuarie, 2023
Știri de ultima orăSanatateUn medic de familie spune cum este posibil ca un copil să primească trei – patru diagnostice într-o săptămână

Un medic de familie spune cum este posibil ca un copil să primească trei – patru diagnostice într-o săptămână

Un medic de familie din Sibiu explică părinţilor cum este posibil ca un copil să primească trei – patru diagnostice într-o săptămână, chiar două într-o zi. Acesta spune că poate fi vorba despre infecţii multiple, cu diferite perioade de incubaţie, sau complicaţii, scrie News.ro. Medicul face apel la părinţi să fie atenţi la copii şi să-i ocrotească pentru că circulă multe tulpini în paralel, iar măsurile sanitare sunt zero.

Medicul de familie Egri Eduard, care lucrează în Sibiu, a primit de la un părinte, pe Facebook, o întrebare reefritoare la multiplele diagnostice care i se pot pune unui copil, într-o perioadă foarte scurtă de timp. „Cum se poate ca un copil să aibă trei diagnostice într-o săptămână? Răspunsul este: se poate, chiar două în aceeaşi zi”, a scris, duminică, pe Facebook, medicul Egri Eduard din Sibiu. 

„Patru diagnostice într-o singură săptămână“

Acesta explică faptul că o viroză care debutează dimineaţa ca o rino-faringită, spre seară se poate transforma în laringită. Copilul începe să tuşească lătrător şi să răguşească. „Peste două zile încep să îl doară urechile, iar la examenul clinic se constată că s-a instalat otita. Peste alte două zile, scaunele devin moi, diareice, iată şi enterocolita. Din exemplul de mai sus rezultă, nu trei, chiar patru diagnostice într-o singură săptămână”, a mai scris medicul. 

El a mai spus că pot fi două cauze. Ori apar complicaţii din cauza unui singur virus mai agresiv, ori copilul s-a infectat cu mai mulţi agenţi patogeni, dar cu perioade de incubaţie diferite. „În acest moment circulă multe tulpini în paralel, iar măsurile sanitare sunt zero. Scriu aceste lucruri pentru ca părinţii să înţeleagă ce li se întâmplă celor mici. Trebuie să fie atenţi, să îi ocrotească şi să nu se mai mire că primesc într-un timp aşa scurt şi alte diagnostice cu tratamente diferite de la acelaşi medic sau medici diferiţi”, a mai transmis medicul. 

Citeşte şi: Se scumpesc țigările! Cresc taxele chiar şi pentru vaping

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS